Читај ми!

Маја Огњеновић се поразом опростила од репрезентације: Било је много лепо и тешко

Одбојкашица Србије Маја Огњеновић потврдила је у Паризу да је завршила репрезентативну каријеру.

Одбојкашице Србије су у четвртфиналу ОИ поражене од Италије резултатом 3:0, по сетовима 26:24, 25:20, 25:20.

"Тешко је, била сам задовољна како смо почеле меч, имале смо добру енергију, за дозу самопоуздања, било је све сјајно до пред крај, водиле смо 19:15, на овом нивоу та предност не може да се испусти, то сам мислила, веровала сам да нећемо ту прилику испустити. Кад се изгуби тако пар поена у низу на самом крају психолошки се одрази на тим", изјавила је Маја Огњеновић новинарима у Паризу по завршетку меча.

Истакла је да је репрезентација Србије покушавала током целог меча да ухвати прикључак.

"Трећи сет је испало као да су толико доминантније, не могу то да прихватим, оне данас нису ништа значајно показале. Увек смо страховале од Паоле Егону, нико се није посебно издвојио, и онда ми још теже да схватим што је толико убедљиво било у трећем сету, да су нас растуриле... Причамо да верујемо, да играмо, али то је било на ивици немогуће мисије. Било је измена и покушаја да се нешто промени, не знам", рекла је одбојкашица Србије.

Маја Огњеновић је истакла да је желела да са репрезентацијом Србије освоји злато у Паризу.

"Знале смо да има пет-шест екипа за медаље, верујем да бисмо изабрале Италију да смо могле да бирамо ривала за четвртфинале. Знале смо како да их добијамо на прошлим првенствима. Остаје велика жал, причали смо о злату и медаљи, на крају овакав пораз, можемо само да га прихватимо, 3:0 у четвртфиналу резултат је на који не може много да се дода", рекла је Огњеновићева.

Репрезентативке Србије су плакале по завршетку дуела са Италијом.

"Сви су дошли и због мог рођендана, трудила сам се да немам емоцију, нисам хтела да ме то омете. Свакако да јесте и тешко за прихватити, сви моји осим родитеља су били ту, гледале смо и неки видео што су нам се наши јављали па смо емотивне биле све два дана, огроман набој, превелика жеља и није било једноставно остати присебан", рекла је Огњеновићева, која данас слави 40. рођендан.

На крају је потврдила да је завршила репрезентативну каријеру.

"Да, да, дефинитивно, крај. Дошло је време за то, уживала сам, било ми је прелепо, захвална сам на свим медаљама, наученим стварима, емоцијама, свим саиграчима, садашњем и бившим селекторима, велика захвалност свима. Било ми је много лепо и много тешко", закључила је Маја Огњеновић.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару