Читај ми!

Топићева и Синанчевић: Први циљ је пласман у финале

Српски атлетичари Ангелина Топић и Армин Синанчевић изјавили су да им је први и главни циљ пласман у финале Олимпијских игара у Паризу.

На конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута у Париз говорили су Ангелина Топић и Армин Синанчевић, као и Ангелинин отац и тренер Драгутин Топић, који је шест пута као такмичар учествовао на Играма.

"Осећај је величанствен, Олимпијске игре су сан сваког спортисте. Ово су ми седме Игре, после шест као такмичар, сад идем први пут као тренер. Поносан сам на Ангелину и једва чекам Париз. Ја сам искуство из олимпијског села покушао да пренесем Ангелини, али она мора то сама да искуси", рекао је Драгутин Топић.

Ангелина Топић ће по први пут учествовати на Олимпијским играма. "Игре имају посебну тежину. Јесам млада, али већ имам искуства са великих такмичења. Све су то девојке са којима сам се већ такмичила. Први циљ је да у петак прођем квалификације. Норма је јака, 197 центиметара, али мислим да то могу да прескочим и да дођем до финала", изјавила је Ангелина Топић.

Навела је да не жели да се унапред оптерећује великим очекивањима.

"Не волим да постављам очекивања пред велико такмичење, зато што кад имам очекивања остављам неки простор за разочарање. Не желим да се вратим разочарана после првих Игара на које идем са 18 година. Мени је огромна ствар да живим у исто време са светском рекордерком, то је велика мотивација за мене као и за друге девојке с којима сам помало причала. Мислим да сам спремна за неке нове висине. Мислим да сам у одличној форми и надам се да ћу се вратити срећна", закључила је Ангелина Топић.

Бацач кугле Армин Синанчевић иде на друге Олимпијске игре, пошто је 2021. учествовао на Играма у Токију.

"Искуство из Токија значи ми много, тада сам бацао финале у 10 ујутру и освојио сам седмо место. Што се тиче Париза, морам да кажем да сам имао незгодну повреду рамена. Пропустио сам зиму, нисам тренирао и сада тренирам два и по месеца. Надам се уласку у финале, то би био највећи успех за ову сезону. Даћу све што могу да уђем у финале. Све те бацаче кугле познајем дужи низ година. Са њима се такмичим, већину сам побеђивао, даћу све од себе да уђем у финале", истакао је Синанчевић. 

Србију ће на Играма у Француској представљати шесторо атлетичара, а осим Топићеве и Синанчевића норму за Париз су обезбедили скакачице удаљ Ивана Шпановић и Милица Гардашевић, бацачица копља Адриана Вилагош и Елзан Бибић који ће се такмичити у трци на 5.000 метара.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару