Читај ми!

Александра Црвендакић: Знам да ће кошаркашице оставити срце на терену

Трофејна бивша репрезентативка Србије Александра Црвендакић истакла је приликом гоствања у сегменту Јутарњег програма "На путу за Париз" да ће кошаркашице Србије сигурно дати све од себе током утакмица у Лилу.

Кошаркашице Србије део су олимпијске делегације трећи пуз заредом. 

Чланица претходна два састава била је и Александра Црвендакић, која се по пензионисању у 28 години још увек чује са донедавним саиграчицама. Оне су јој пренеле утиске из Лила, где се игра групна фаза кошаркашког турнира.

"Наравно, пренели су ми одмах утиске. Поготово се чујем са мојом Јованом Ногић тамо. Већини девојака је први пут на Олимпијским играма, тако да могу да замислим које је узбуђење. С друге стране, у Лилу још нису осетиле ту чар Олимпијског села, тако да ја жарко навијам за њих да прођу групу, да осете ту чар Олимпијских игара у Олимпијском селу", рекла је Црвендакић у сегменту "На путу за Париз".

Бронза из Рија 2016. је један од највећих успеха српске женске кошарке. Александри су биле потребне године да схвати колико је то велико достигнуће.

"Делује много далеко. Нисам била свесна величине тог такмичења, поготово што сам мислила као најмлађи члан, неко ко се квалификује, неко ко тек треба да има ту већу улогу у репрезентацији. Вероватно сам била као мало дете које је било одушељено са свим искусним спортистима. Прво, што смо били окружени са нашим успешним спортистима, а друго и та медаља. Мислим да смо тек након неколико година постале свесне тог великог успеха. Поготово после Токија кад смо изгубиле ту бронзу од Француске. Месец дана пре Токија смо освојиле злато управо против њих. Олимпијске игре су стварно једно такмичење које не може д се мери са једним такмичењем и просто бити у тиму Србије и бранити боје Србије на таквом великом такмичењу је заиста велика част и мислим да сам одлазак на олимпијске игре представља неки врхунац каријере, а камоли олимпијска медаља", навела Црвендакић.

Иако Србија није међу фаворитима, Црвендакић не сумња да ће се изабранице Марине Маљковић максимално потрудити на сваком мечу.

"Не може ништа да се предвиди из разлога што су Олимпијске игре такмичење где нема лоших екипа, нема лоших играча. 12 најбољих тимова на свету. Знам да ће дати максимум, даће све од себе и да ће изгледати као прави тим Србије који је увек освајао медаље. Можемо само да им пружимо велику подушку, да будемо верни навијачи и да уживамо у њиховој игри, а ја верујем да ће оставити срце на терену и да ће нас обрадовати овог лета", истакла је Црвендакић.

Први дуел кошаркашица биће против Кине 28. јула од 13.30 часова.

Комплетно гостовање Александре Црвендакић можете погледати у видеу на почетку текста.

четвртак, 25. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару