Бициклисти Србије пред великим изазовима

Бициклистичке репрезентације Србије у наредна два месеца очекују велики изазови на међународним такмичењима за која се већ неколико месеци припремају упркос тешкој финансијској ситуацији, изјавио је председник Бициклистичког савеза Србије Драган Достанић.

"Прва средства од Министарства омладине и спорта стигла су тек у мају, али смо и у тако тешкој ситуацији успели да уз помоћ клубова, пријатеља бициклистичког спорта и доброг рада Савеза спроведемо комплетан програм, понегде и више од тога", нагласио је Достанић на седници Управног одбора.

Како је прецизизирао, српске бициклисте од 15. до 21. јуна очекује наступ на трци "Кроз Србију", потом хронометар 30. јуна и друмска трка 3. јула на Медитеранским играма у Пескари. Према програму, од 1. до 3. јула биће одржан шампионат Европе за возаче до 23 године, јуниоре и кадете у Белгији, као и две акције крајем наредног месеца - ЕЈОФ у Тампереу 23. и 25. јула и Балканијада у Турској 23. и 26. јула.

"Већ у првој недељи августа наши бициклисти ће се такмичити на јуниорском и кадетском првенству света у Москви. Улазимо у сам шпиц сезоне и надамо се добрим резултатима", додао је Достанић и најавио да ће домаћин шампионата Србије у друмској вожњи 25. јуна (хронометар) и 27. јуна (друмска трка) бити Ниш.

Чланови УО БС прихватили су предлог стручњака да се на националном првенству бодује и екипни пласман сениорских екипа (на основу времена три најбоља такмичара из сваког клуба) и поделе медаље, као и да млађи кадети не могу да возе бицикле са додацима за хронометар.

На основу извештаја селектора сениора Радише Чубрића, јуниора Саше Гајичића и кадета Николе Јаковљевића констатовано је да је ове године програм јуниора био у првом плану и најављена је борба за још боље резултате.

Представници Савеза нагласили су да су из програма Олимпијске солидарности нашег националног олимпијског комитета добили средства за организацију два семинара, од којих ће први бити одржан у октобру за наше стручњаке у планинском бициклизму, а други од марта до септембра наредне године за такмичаре у друмској вожњи.

Одлучено је, такође, да делегат БС на Скупштини Спортског савеза Србије, најављеној за 16. јун, буде генерални секретар Савеза Петар Ровић, кандидат за члана Председништва СС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару