Уручене Мајске награде Спортског савеза Србије

Спортски савез Србије (ССС) уручио је на свечаности у Дому Народне скупштине годишње Мајске награде, традиционално друштвено-спортско признање које ССС додељује најзаслужнијима за достигнућа на спортском плану и афирмацији наше земље у ширим оквирима.

Председник ССС Војислав Табачки подсетио је на историјат додељивања Мајских награда, истакавши да је од 1961. године до сада проглашено 669 лауреата.

"Ово је признање свима онима који су значајно утицали на афирмацију спорта наше земље у свету", рекао је Табачки у присуству истакнутих представника спортског живота земље.

Добитник Мајске награде у категорији спортских стручњака, селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић, истакао је да за њега ово прознање предствља привилегију.

"Поносан сам јер водим екипу шампиона и изузетних личности које су овом народу успеле да врате осмехе на лице, баш као што су то учинили и наши тенисери Новак Ђоковић, Ана Ивановић и Јелена Јанковић", поручио је овогодишњи лауреат.

У конкуренцији спортиста, награду је добио ватерполо репрезентативац Србије Владимир Вујасиновић, а у категорији клубова награђен је актуелни шампион Србије, победник НЛБ лиге, освајач Купа "Радивој Кораћ" и један од осам најбољих клубова Евролиге - Кошаркашки клуб Партизан.

Министар омладине и спорта Србије Снежана Самарџић-Марковић оценила је Мајску награду нашим "најважнијим друштвено-спортским признањем".

"Србију у свету препозању као земљу спорта, а управо спорт промовише вредности без којих нема успешног друштва. Поштовање противника, успешан тимски рад и поштовање традиције је предуслов без којег нема напретка", истакла је ресорни министар.

Самарџић-Марковић је напоменула да су добитници Мајске награде "невидљиви креатори успешних спортских резултата".

"Према Уставу Републике Србије, спорт је делатност од националног интереса. Зато се Србија поноси данашњим лауреатима", поручила је Самарџић-Марковић.

Остали добитници Мајских награда према категоријама:

Општински спортски савези: Нови Пазар и Оџаци
Републички спортски савези: Ватерполо савез Србије и Карате федерација Србије
Спортски стручњаци: Небојша Илић и Јани Хајду
Спортски радници: Слободан Чичановић и Миодраг Шебек
Спортисти са инвалидитетом: Дражен Митровић и Борислава Перић-Ранковић
Спортисти неолимпијских дисциплина: Ненад Пагонис и Басар Чаровац
Спортски новинар: Миливоје Томовић
Спортски фоторепортер: Михајло Антић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару