Ђурашек побeдио, Пајовићу бодови за Лигу Србије у трци „Долином векова“

Словеначки бициклиста Кристијана Ђурашек, победио је у трци „Долином векова“ у Краљеву завршеној поле 105 километра вожње на брду званом Крстов град изнад Прогорелице и овај циљ ће учи у анале српског бициклизма као један од најтежих, јер су учесници, како то бицклисти кажу „падали на леђа“ на успону.

"Стаза је веома атрактивна, прошли смо кроѕ Матарушку бању, поред Жиче и Конарева, али и захтевна и дала је посебену драж трци", истакао је Радиша Чубрић, шеф струке у клубу -   организатору Металцу из Краљева, уједно и селектор сениорске репрезентације Србије. "Возачи су један по један долазили на циљ, возило се борбено до последњег метра", додао је он.

Ђурашек је забележио време 2:33,42 часова, и претекао другопласираног Игора Пајовића из нишког Железничара МБН за 21 секунд. Пајовићу су припали, као најбољем домаћем возачу и победнички бодови јер се трка рачунала у свим категоријама за „Бициклистичку лигу Србије". Трећи је стигао Никола Козомара из београдског Партизана са 36 секунди слабијим временом и он је, уједно и најбољи јуниор. Четврти је био Словенац Вид Обрис из Лоборике, а пети и шести Иван Стевић из Партизана и Алескандар Дукић из Железничара МБН. Они су освојили бодове за друго и треће место у Лиги.

Уз Козомару, на јуниорском постољу нашли су се и другопласирани Јован Зекавица из чачанског Борца и трећепласирани Никола Стефановић из Партизана.

Три најбоља кадета била су Лазар Јовановић, Лазар Филиповић (обојица Борац) и Милош Ангелески из Партизана. Најуспешнији млађи кадет је Владан Вукојчић из Шумадије, који је био бржи од Милоша Костова из Железничара МБН и Џејлана Хукића из Новог Пазара. Трку је организовао краљевачки Металац уз подршку БСС, друштвено спортских организација града и пријатеља бициклизма у Краљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару