Куглашице Србије победиле БиХ

Женска сениорска репрезентација Србије стартовала је победом против БиХ на трећем екипном Шампионату света у немачком граду Детенхајму. Било је убедљивих 3.493 : 3.298 (6:2) чуњева.

У другом мечу наше групе Б Словачка је победила Македонију са 3.434Ѕ:3.249 86.2) чуњева.

Селектор Драган Фатовић после меча је био уморн, али задовољан.

- Увек су прве утакмице и најтеже. Честитам свима на одличној и борбеној игри, која је донела и резултат. Сада се тек види добар и напоран рад на припремама. Резултат је одличана, имамо више чуњева него Мађарице у мечу са Хрватицама што може само да нас радује. Не бих издвајао никога, све су дале пун допринос победи, али мора и да се каже да је свака, осим Невенке Јоковић које одиграла два сјајна сета, имала по једана сет слабији од очекиваног. У питању је мала деконцентрација...

Капитен Невенка Јоковић, светска сениорска вицешамионка у спринту из Бањалуке прошле године, одиграла је само 60 хитаца и после два сјајна сета од 158 и 157 чуњева, затражила од селектора да је замени, да пружи прилику да осети куглану и резерва Жаклина Пољаковић.

- Играле смо мало стегнуто, има још резерви у нашој игри. Није било потребе да играм свих 120 хитаца, имали смо вођство од преко 70 "дрва" и уступила сам место Жаклини Пољаковић. Биће времена за надигравање...

Светске сениорска појединачна вицешампионка са СП 2008. Ливиа Санто, још јуниорка, одлично је играла против легенде, босанске куглашице Бибије Керле, некадашње југословенске олимпијке у брзом клизању, којој су деветке падале као од шале:

- Тачно је да сам одилично играла, али само у првих 60 хитаца када сма имала „пролаз" од 506 чуњева. Других 60 хитаца и, нарочито последњи сет од само 137 чуњева, није за хвалу - објективно је оценила игру Ливиа Санто..

Меч су отвориле Јасмина Војнић Тунић и Јелена Мајсторовић. Мајсторовићева је освојила поен, оборивши сјајних 595 чуњева у одличној игри која је мамила аплаузе, док је Јасмина Војнић Тунић поражена. Имала је за два чуња слабији укупни резултат и 2 :2 у малим сет поенима... После првог пара било је 1:1 у поенима играчица.

У другом пару, виђен је интересантан дуел између Зорице Бараћ и Насихе Селимовић. Бараћева је водила са 2:1 после три сета, до поседња два хица имала је вођство и победу, али је Селимовићева оборила у 29. хицу четвртог сета деветку и ушла у пуне, добила сет и изједначила на 2:2 а и коначни поен је добила јер је имала чуњ више од Зорице Бараћ у укупном збиру 588:589!

- Треба имати и мало среће. Ја је нисам имала, из добрих хица остала ми је компликована позиција коју нисам могла да решим једном куглом - истакла је Бараћева...

Друга наша куглашица у овом пару Хајналка Милосав, на старту је изгубила поен и од Дајићеве, али је сигурно и смирено наставила, решила меч са 3:1 и изјдачила на 2:2 у поенима играчица, и већ тада је Србија имала близу сто чуњева више у укупном резултату. Невенка Јоковић је у трећем пару сјајно повукла, повела са 2:0, Жаклина Пољаковић је одлично наставила и добила меч са 4:0. Ливиа Санто је повела против Бибије Керле са 2:0, Басанка је у трећем сету направила 166 са пет деветки и смањила на 2:1. Међутим, младост је - младост: Ливиа Санто је у четвртом сету била сигурна, завршила меч са 3:1 и овај пар је донео два нова поена за вођство од 4:1, а још два поена Србија је добила за више оборених чуњева.

Наредни меч Србија игра против Макодоније 17. маја од 17.45.

Резултати, Србија - БиХ 3.490:3.298 (6:2). Резулати играчица: Јасмина Војић Тунић - Петровић 0:1 (543:545, 2:2), Јелена Мајсторовић - Ћосић 1:0 (595:536, 3:1), Зорица Бараћ - Селимовић 0:1 (488:589, 2:2), Хајналка Милосав - Дајић 1:0 (582:542, 3:1), Невенка Јоковић - Циско 1:0 (315, играла замена Жаклина Шољаковић 280:498, 4:0), Ливиа Санто - Керла 1:0 (587:588, 3:1).

Резултати првих мечева Ц групе: Немачка - Естонија 3.655:3.248, (8:0, у тиму Немачке Корина Кестнер оборила 661 чуњ), Хрватска - Мађарска 3.591:3.475 (6:2).

У првом пару меча А групе Словенија- Данска, Словенка Брбара Фидел оборила је 672 чуња и поправила светски рекорд другарице из репрезентације Раде Савић од 567 чуњева са СП у Болцану 2006.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару