Хасановић на крају десети у Италији

Есад Хасановић, српски репрезентативац освојио је одлично десето место у трци категорије 2.2 „Ђиро Фриулија – Венеција – Ђулија“ завршеној после пет етапа.

Хасановић је имао заостатак од 1,40 минута у односу на победника Ђанлуку Бранбилу (Италија, Залф) који је пет етапа превезао за  18:06,04 часа.

Друго и треће место у коначном пласману са по две секунде заостатка освојили су Рус Павел Кочетков (национални тим) и Ђузепе Пекораро (Италија, Петроли).

У генералном пласману, 33. је Небојша Јовановић, који је у петој етапи од Мота ди Лавене до Буија (151,6 км) био најбоље пласирани српски возач и то у главној групи на 33. месту са 20 секунди заостатка иза победника Александра Филипова (Русија, Групо Лупи). Филипов је забележио време 3:32,51 час и за 20 секунди био је бржи од Давиде Аполонија (Италија, Хопио) и Петера Сагана (Словачка, национални тим до 23 године). Хасновић, уморан од две сјајне вожње у другој и трећој етапи када је био 15. и седми и пробио се међу десет у генералном пласману,  стигао је у другој групи 51. са 1,51 минут заостатка и покварио осму позицију у генерланом пласману за два места...

На 88. и 89. место у етапи пласирали су се Жолт Дер и Предраг Прокић са 6,31 минут заостатка. Прокић је завршио трку на 85. месту са 26,37 минута слабијим временом, а Жолт Дер је 92. у конкуренцији 155 бициклиста из 32 екипе, са 30,09 минута заостатка. Залф је најбоља екипа, Србија је 14, што је такође леп пласман.

- Одлична трка, са много добрих возача и тешком стазом -коментар је селектора Радише Чубрића. -  Све честитке Хасновићу, показао је класу у најтежим етапама. Нама је трка добро дошла као проба пред први циљ сезоне, трку „Кроз Србију" у јуну где желимо  да се покажемо у најбољем светлу...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару