Припреме куглашких селекција Србије за Шампионат света

Куглашке репрезентације Србије припремају се за Шампионат света који ће се одржати у немачком граду Детенхајму од 7. до 13. маја (кадетски) и од 14. до 23. маја (сениорски).

Селектор мушке сениорске репрезентације Милош Поњавић, позвао је за припремну пријатељску утакмицу против шампиона света из Кошица 2007. Мађарске, 2. маја у Сегедину ове играче: Арпада Антала и Горана Остојића (Београд „Поштанска штедионица"), Даниела Тепшу и Вилмоша Заварка (Козолг, Мађарска), Јована Ћалића (Спорт Подбрезова - Словачка), Тибора Села (Кањижа) Горана Чалуковића (Борац, Бањалука) и дебитанта у репрезентацији Србије играча Бундеслигаша Равензбурга, Дарка Лотине, који је пажњу скренуо ове сезоне и заслужио позив, јер је Бундеслигу завршио као најбољи играч по просеку!

Драган Фатовић, селектор женске сениорске репрезентације против Мађарске позвао је ударну петорку шампиона суботичког Пионира: Јасмина Војнић Тунић, Ливиа Санто, Рожа Писар, Жаклина Пољаковић и Зорица Бараћ, првотимке кулског Хајдука Јелену Мајсторовић и Невенку Јоковић и Наташу Савић из Апатина.

Обе селекција после меча у Сегедину вратиће се на припреме у Бању Јунаковић до 10. маја, а на Шампионат света крећу аутобусом 12. маја.

Кадетске репрезентације одиграће наредног викенда две пријатељске утакмице. Прво ће у петак 1. маја на куглани у Бањи Јунаковић дочекати вршњаке из Хрватске, да би, потом, 3. маја у Кунферхарту одмерили снаге са Мађарском. Кратке припреме обе селекције одржаће се од 28. априла до 2. маја у Апатину.

Војко Павловић, селектор кадета, за пријатељске утакмице против Хрватске и Мађарске позвао је Балажа Ковача (Еђшег, Бачка Топола), Игора Ковачића (Срем, Сремска Митровица), Ивана Ађелковића (Јагодина), Милића Драговића (Партизан) и Роберта Ерњешија (Јединство, Нови Бечеј).

Мирко Чуквас, селектор кадеткиња, позвао је Ивану Цигулајкић и Оливеру Живковић („Тоза Марковић", Кикинда), Јелену Петровић и Мају Ђукић (Банат, Зрењанин) и Ксенију Милосав (Кристал, Зрењанин).

На Шампионату света 2007. у Кошицама, мушка сенироска селекција Србије изгубила је у првом колу од Аустрије са 5:3, док су сениорке приредиле велико изненађење, елиминисавши у првом колу са 7.1 Хрватице, власнице бронзе са СП 2005. у Новом Саду, а у другом колу су са 7:1 изгубиле од, касније, шампионки света, Словенки! На кадетском Шампионату света 2007. такође у Кошицама, женски пар Ливиа Санто - Марија Комарек освојио је сребро, а Ливиа Санто се окитила бронзом у комбинацији. Мушка кадетска селекција заузела је осмо, а женска девето место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару