Трка "Кроз Србију" од Новог Сада до Крагујевца

Традиционална 49. бициклистичка трка "Кроз Србију" ове године ће бити одржана од 14. до 21. јуна и стартоваће у Новом Саду, док ће циљ после укупно 995 километра бити у Крагујевцу.

Возиће се у категорији 2.2 за "Европа тур" и у овом елитном рангирању међу 50 највећи трка на Старом континенту трка "Кроз Србију" у последњој деценији заузима увек веома високо место.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта и председник Организационог комитета трке Славиша Златановић истакао је на конференцији за медије у Старом двору да трка "Кроз Србију" представља једну од наших најстаријх спортских манифестација.

"Трка је заштини знак српског бициклизма и спорта и ове године обележава седам деценија од оснивања. То обавезује организаторе на максимално ангажовање да у свим сегментима буде на високом нивоу угледа који ужива у свету и да на први начин афирмише Србију", рекао је Златановић.

Председник трке "Кроз Србију" Љубомир Живановић навео је да је организацују, уз градове домаћине етапа Нови Сад, Београд, Ваљево, Нови Пазар, Ниш, Зајечар и Крагујевац, подржало и Министарство омладине и спорта, Министарство економије и регионалног развоја, МУП Србије, Дирекција за путеве Србије, као и Туристичка организација Србије и угледне фирме Пошта Србије, Сосијете женерал банка, компанија БПМ, Бивода и компанија Инфотим.

Медијски спонзор биће и ове године Радио Телевизија Србије.

Члан градске владе Београда Горан Крецловић пожелео је учесницима из преко 30 земаља угодан боравак и одмор у Београду после прве етапе, а спортски директор трке Александар Миленковић је нагласио да трка конципирана "да не буде много тешка".

"Трка има три брдска циља на којима ће учесници бти на искушењима. То су Јавор на 1.300 метара и Дуга пољана на 1.200 метара у етапи Дивчибаре - Нови Пазар, као и Плоче на 1.200 метара на обронцима Копаоника и етапи Нови Пазар - Јошаничка Бања", рекао је Миленковић.

Он је додао да су пријављене селекције из Грчке, Немачке, Швајцарске, Холандије, Бугарске, Турске, Аустрије, Белгије, Енглеске, Туниса и Украјине, а да ће учествовати и две наше репрезентације у којима ће стартовати најбољи српски бициклисти Иван Стевић, Небојша Јовановић, Драган Спасић, Предраг Прокић и други.

"Зато и имамо разлог да очекујемо добре резултате. Још десетак екипа је заинтерсовано, пре свих јак тим Москве са два некадашња европска шампиона, али не можемо све да их примимо и очекујемо око 120 возача и 20 селекција", истакао је Миленковић.

Етапе на овогодишњој трци "Кроз Србију":

15. јун: Нови Сад - Београд

16. јун: Београд - Ваљево (Дивчибаре)

17. јун: Ваљево - Нови Пазар

18. јун: Нови Пазар - Ниш (Нишка Бања)

19. јун: Нишка Бања - Зајечар

20.јун: Зајечар - Крагујевац

21. јун: кружна етапа око Крагујевца

Наградни фонд трке износи 23.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару