Миросављев 24. у Пекингу

Српски олимпијац Немања Миросављев из Новог Сада освојио је 24. место у гађању ваздушном пушком на другом Светском купу у сезони на олимпијском стрелишту у Пекингу са 592 круга (по серијама, 99 – 99 – 97 – 100 – 97 - 100).

Други српски представник Крагујевчанин Стеван Плетикосић заузео је 34. место у конкуренцији 67 стрелаца из 30 земаља са 589 кругова (99 - 98 - 100 - 99 - 97 - 96).

Јасна Шекарић је почела такмичење МК пиштољем, гађала је први део 30 метака прецизно и тренутно заузима шест место са 291 круг (97 - 97 - 97). У вођству је Јин Ми Гим (Кореја) са 295, испред Викторије Чајке (Белорусија) са 295 и Ксин Тонг (Кореја) са 294 круга. У недељу 19. априла је други део 30 метака брза паљба.

- Конкуренција је веома јака, дошле су све најквалитетније европске селекције - коментар је селектора Зорана Стојиљковића. - Плетикосић је са две слабе последње серије покварио пласман. Добра вест је да је кофер са опремом Лидије Михајловић, који је изгубљен на путу за Пекинг, стигао после једнодневне потраге и нормално је тренирала за своју прву дисциплину...

Прву златну медаљу на овом Светском купу освојио је ваздушном пушком Мађар Петер Шиди са 699,5 (598) кругова. Само 0,2 круга мање имао је на другој позицији Киназ Ћинан Жу, тренуто први на светској ранг листи овим оружјем, 699,3 (597) и морао је да распуцава додатном 11. дијаболом за сребо јер је и Чех Вацлав Хаман имао 699,3 (595) кругова, а до трећег места је стигао је са осмог пре финала, захваљујући најбољој финалној серији од 104,3 круга! Кинез је „убио" 10,7 Чех 10,4 и Хаман је морао да се задовољи бронзаним трофејом.

У недељу 19. априла, уз Јасну Шекарић на ватрену линију ће и Лидија Михајловић (ваздушна пушка) као и Дамир Микец (МК пиштољ) .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару