Оливера Јевтић трчи на полумаратону у Београду

Српска атлетичарка Оливера Јевтић изјавила је да ће учествовати на полумаратонској трци на 22. Београдском Банка Интеса маратону, у суботу 18. априла.

"Емотивно сам везана за Београдски маратон. На њему сам као пионирка почела међународну маратонску каријеру, а враћала сам му се када сам желела да проверим форму уочи највећих светских такмичења, или да повратим самопоуздање после опоравка од повреда", навела је Јевтићева у својој изјави.

Српска маратонка је истакла да ће учешћем на полумаратону проверити тренутну форму пред Светско првенство у атлетици у Берлину, где ће учествовати на маратонској трци.

"Трчаћу полумаратон у Београду како бих проверила учинак тренинга у припремама за маратон на Светском првенству у Берлину, али и да потврдим спремност за полумаратон на Медитеранским играма у Пескари", додала је она.

Јевтићева је рекла да ће се такмичењем на Медитеранским играма одужити Олимпијском комитету Србије, док ће учешћем на Београдском маратону помоћи организаторима да уштеде новац на довођење страних такмичара.

"Штедња је нешто са чим сви морамо да живимо, а српска атлетика штеди на мени већ годину дана, тако да нисам успела да одем на прекоморске припреме. Сигурна сам да нећу разочарати љубитеље маратона и атлетике у Београду. Њихово бодрење ме је до сада носило до победа и верујем да ће тако бити и у суботу", рекла је она. 

Јевтићева је до сада шест пута учествовала на полумаратону у Београду (1993, 1998, 2002. и 2008. године), а само 1993. године није победила. Прошле године је поправила рекорд стазе на сат, 11 минута и 41 секунд. Она је само једном трчала маратонску трку у Београду, 2007. године, када је победила.

Пријављивање за учешће на полумаратону и маратону вршиће се од 14. до 17. априла (од 10 до 20 сати) у пријавном центру на тргу Николе Пашића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару