Параолимпијски комитет о случају Ђурић: Велика неправда у Паризу

Параолимпијски комитет Србије огласио се саопштењем у којем тврди да је одузимање сребрне медаље српском параатлетичару Небојши Ђурићу у Паризу велика неправда за коју нема објашњења.

Српском параолимпијцу Небојши Ђурићу одузета је сребрна медаља у бацању кугле на Параолимпијским грама у Паризу због наводно неадекватне опреме.

Из Параолимпијског комитета Србије кажу да се у штуром саопштењу послатом селектору Јовану Ђукићу не наводе разлози дисквалификације, већ се напомиње да се ради о техничкој регулацији.

"Позивајући се на правило Р6.16.1, које се односи на столицу за бацање (метална столица са које
такмичар седећи баца куглу) ни у кратком извештају, а ни након јутрошњих састанака и уложене
жалбе са наше стране, не помиње се тачан разлог, односно тачан проблем столице за бацање", пише у саопштењу Параолимпијског комитета.

Истичу да се по правилу свака столица контролише и прегледа најкасније 70 минута пре бацања, што се десило и са столицом Небојше Ђуирића.

"Приликом прегледа столица је прошла контролу без икаквих примедби и потврђена је њена техничка исправност, уједно и дозвола да Небојша може наступати са прегледаном опремом. Правило налаже да се у случају било какве сумње на исправност опреме додељује жути картон, што приликом прегледа опреме нашег репрезентативца није био случај", објашњено је у саопштењу.

Из Параолимпијског комитета напомињу да се Ђурић истом столицом користио и на светском првенству у Јапану ове године, где је освојио сребрну медаљу.

"Делегација Параолимпијског комитета Србије налази се од ноћас у Technical Information Centre (TIC), где на састанцима са овлашћеним службеницима покушава да реши овај проблем. Важно је напоменути да су неки медији објавили нетачне информације о овом случају", наведено је у саопштењу.

субота, 31. август 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару