Српски јуниори у „Паклу севера“

Јуниорска репрезентација Србије учествоваће 12. априла на чувеној трци „Париз – Рубе“ која ће се ове године возити и за омладински Светски куп нација. Јуниори ће се такмичити на последњих 120 километра стазе на којој ће стартовати и елитни светски професионалци и која ће ове године бити дугачка 259 километра са укупно 52,9 километра макадама. Циљ јуниорске трке биће два сата пре доласка елите, на велодрому у Рубеу!

Селектор репрезентације Србије Саша Гајичић одредио је за ову трку петорицу бициклиста Јована Зекавицу (Борац, Чачак), Николу Козомару, Светислава Благојевића, Филипа Павловића и Николу Стефановића (сви Партизан). Комбијем Партизана, репрезентација је у четвртак раном зором кренула на пут од 1.900 километра до  Рубеа, а преспаваће на половини пута у Немачкој.

- Ово је први пут да возачи из Србије учествују на трци „Париз -Рубе" која се бодује за светски јуниорски куп  - каже Саша Гајичић, некадашњи успешни српски професионалац учесник Ђира 2002. сада тренер у Партизану.

- Акција је по свему веома интересантна и за нас важна, јер стартујемо на веома тешкој стази, у конкуренцији 90 бициклиста из 15 земаља. Првих 15 у пласману, добиће светске бодове, који су веома битни јер без њих не можемо да се пријавимо за остале трке Светског купа, каква је, на пример, крајем месеца у Чешкој, чувена омладинска „Трка мира"...Бодови ће, иначе, одређивати на крају ове године, које земље ће моћи да пошаљу бициклиста не Олимпијске игре младих 2010. у Сингапуру. Повео сам петорицу бициклиста који су у одличној форми, Козомара је био први, Зекавица други, а Благојевић трећи пре десетак дана на трци у Мађарској и мислим да можемо да испунимо циљ а то је један возач у првих 15 - додао је Гајичић.

Трка „Париз - Рубе" у календару Про тура возиће се ове године 107. пут. Основала су је двојица фабриканата текстила из Рубеа Теодор Вин и Морис Перес, који су годину дана пре тога у овом индустријском граду на северу Француске отворили и велодром са 45.000 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару