Шекарићева пета после прецизног дела

Јасна Шекарић почела је солидино учешће на првом овогодишњем Светском купу чији је домаћин град Чангвон у Јужној Кореји. После првог дела 30 метака прецизно у дисциплин МК пиштољ 30 плус 30 метака, заузима пето место са 290 кругова (од 300 могућих) са серијама 98 – 96, - 96.

Одмакла је Јапанка Инада Јоко са 296 кругова, прате је Јулија Бондарева (Казахстан) са 293 круга колико има и трећепласирана Јан Ву из Кине. Четврта је друга Кинескиња Јан Жу са 292 круга. Јасну Шакарић прати чак пет такмичарки са по 290 кругова. Учествовало је 47 такмичарки.

У суботу 11. априла гађа се других 30 метака - брза паљба, захтевнији део ове дисциплине, у коме такмичарка мора да испали пет хитаца у „рафалу". Пре првог и после сваког наредног хица такмичарка има седам секунди за концентрацију, тада се на мети пали зелено светло и и за нишањење и опаљенње хица има само три секунде. Уколико такмичарка закасни и опали када се појавило црвено светло, рачуна се промашај.  Резултати ова два дела се сабирају и осам такмичарки улази у финале, које је такође на програму у суботу.

На Светском купу у Чангвону Јасна Шекарић је гађала 2005. и освојила у овој дисциплини  шесто место у финалу.

Подељене су и прве медаље. Најбољи у гађању ваздушном пушком био је Конез Ћинан Жу, олимпијски вицешампион из Пекинга 2008. и тренутно број 1 на светској ранг листи овим оружјем, са 700,3 (597) кругова.  Ово му је осма златна медаља са Светских купова у каријери. Други је његов земљак Јифеи Цао са 698,6 (595) кругова, трећи Индијац Гаган Наранг са 696,7 (594) круга који је пре распуцавања био осми. Наранг је светски рекордер за финални резултат и постигао га је прошле године у финалу Светског купа у Бангкоку - 703,5 кругова. Светски рекорд основног дела је апсолутни - 600 кругова и власници су Наранг, Жу, Соколов (Русија) и Мајшашеп (Тајланд).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару