Љубомир Марјановић најбољи боксер полуфинала у Ваљеву

Српски репрезентативац Љубомир Марјановић најбољи је боксер полуфиналне ревије 47. "Београдског победника", која је одржана у Ваљеву.

Марјановић је у категорији до 60 килограма на поене са 22:11 савладао Филипа Палића из Хрватске.

Специјални жири, којим је председавао некадашњи југословенски шампион Драгомир Вујковић, за најборбенији пар прогласио је Сергеја Ходића из Немачке и Милисава Вука Симића из Србије. У тој борби, у категорији до 91 килограма, Ходић је победио Симића на поене са 11:7.

Српски репрезентативац Бранимир Станковић, у категорији до 57 килограма, савладао је на поене са 18:4 Алмира Шкријеља из Црне Горе.

Та борба, међутим, није била у званичном програму полуфинала "Београдског победника" јер се Станковић директно пласирао у финале, па је меч са Шкријељом уприличен због публике у Ваљеву, у којем бокс има традицију дугу 80 година.

Врло добар утисак оставио је и набољи српски боксер Зоран Митровић из Шапца, прошлогодишњи освајач "Београдског победника", који је у категорији до 69 килограма победио Евгенија Борисова из Бугарске на поене са 13:7.

"Нисам превише респектовао Борисова, који ме је изненадио одличним боксом. Још од међународног трунира у Загребу вучем повреду леве шаке због чега сам тек у трећој рунди босковао пуном снагом", рекао је Митровић.

Од српских такмичара победио је и Милутин Станковић, који је у категорији преко 91 килограма био бољи од Димитра Ташкова из Македоније (12:4), док је Марко Николић изгубио од Бошка Драшковића из Црне Горе (6:13) у категорији до 81 килограма. Виђен је и класичан нокаут, којим је Бојан Ристевски из Македоније већ у првој рунди савладао Предрага Ковачевића (БиХ).

Хала спортова у Ваљеву. Гледалаца 500. Судије: Драгомир Мијаиловић, Милорад Глигић, Марко Ђуричић и Владимир Секулић (Србија), Амер Ефендић (БиХ) и Јосеф Ороизс (Мађарска).

Резултати: до 54 кг: Василиос Контаксис (Грчка)-Кристијан Лакатош (Мађарска) 0:2 (7:16); до 57 кг: Бранимир Станковић (Србија)-Алмир Шкријељ (Црна Гора) 2:0 (18:4); до 60 кг: Филип Палић (Хрватска)-Љубомир Марјановић (Србија) 0:2 (11:22); до 69 кг: Зоран Митровић (Србија)-Евгени Борисов (Бугарска) 2:0 (13:7), Бојан Ристевски (Македонија)-Предраг Ковачевић (БиХ) 2:0 (к. о. у 1. рунди);

Резултати: до 81 кг: Џемал Бошњак (БиХ)-Расим Хајад (Бугарска) 2:0 (предаја у 2. рунди), Бошко Драшковић (Црна Гора)-Марко Николић (Србија) 2:0 (13:6), Јоанис Милитопулос (Грчка)-Хрвоје Сеп (Хрватска) 2:0 (10:8); до 91 кг: Сергеј Ходић (Немачка)-Милисав Вук Симић (Србија) 2:0 (11:7); преко 91 кг: Милутин Станковић (Србија)-Димитер Тошков (Македонија) 2:0 (12:4).

На 47. "Београдском победнику" учествује 70 такмичара из 13 земаља.

Четвртфинални мечеви синоћ су одржани у Шапцу и Крагујевцу, полуфиналне ревије у Ваљеву и Пожаревцу, а финале је у суботу од 19 сати у земунској дворани "Пинки".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару