Обављен жреб за екипне спортове на Универзијади

У београдском центру "Сава" обављен је жреб за такмичења у екипним спортовима, ватерполу, одбојци, кошарци и фудбалу, на 25. летњој Универзијади која ће се од 1. до 12. јула одржати у српској престоници.

Женске ватерполо селекције подељене су у две групе, односно групу А чине Србија, Јапан, Русија и Канада, док су у Б групи селекције Аустралије, Кине, Мађарске и Италије.

Националне ватерполо селекције у конкуренцији мушкараца подељене су у четири групе, тако да ће се у групи А надметати Србија, Француска, Хрватска и Мексико, групу Б чине Црна Гора, Аустралија, Грчка и Канада, у групи Ц су Италија, Шпанија, Русија и Кина, а у групи Д снаге ће одмерити Мађарска, Јапан, Пољска и Сједињене Америчке Државе.

У одбојци женске селекције подељене су у четири групе - групу А чине Србија, Италија, Велика Британија и Бразил, Б групу Пољска, Шпанија, Турска и Монголија, у групи Ц су национални тимови Кине, Кинеског Тејпеа, Русије и Канаде, а групи Д Тајланд, Јапан, Словенија и Шведска.

Најбољи студенти одбојкаши надметаће се подељени у четири групе: у група А су Србија, Русија, Шведска, Либан, Кореја и Јужноафричка Република, групу Б чине Турска, Бразил, Црна Гора, Швајцарска и Кина, у Ц групу сврстане су селекције Канаде, Украјине, Словеније, Велике Биртаније, Јапана и Египта, док ће се у групи Д надметати Немачка, Чешка, Пољска, Уједињени Арапски Емирати, Хонг Конг - Кина и Аустралија.

Кошаркашице су жребом сврстане у четири групе:група А - Србија, САД, Француска, Велика Британија, група Б - Аустралија, Канада, Словенија, Јапан, група Ц - Русија, Кинески Тајпе, Мађарска и Мозамбик и група Д - Пољска, Чешка,Турска и Кина.

Кошарка, мушкарци: група А - Србија, Грчка, Аустралија, група Б - Литванија, Румунија, Уједињени Арапски Емирати, група Ц - Канада, Италија, Кина, група Д - Јапан, Украјина, Бугарска, група Е - Турска, Португалија, Иран, група Ф - Русија, Израел, Бразил, група Г - Немачка, Летонија и Јужноафричка Република и група Х - Кореја, Финска и САД.

У женском фудбалу надметаће се: група А - Србија, Кина, Пољска и Канада, група Б - Русија, Велика Британија, Естонија и Кинески Тајпе, група Ц - Бразил, Кореја, Немачка и Јужноафричка Република и група Д - Ирска, Француска, Мађарска и Јапан.

Фудбал, мушкарци: група А - Србија, Мексико, Велика Британија и Гана, група Б - Украјина, Канада, Чешка и Мароко, група Ц - Италија, Уругвај, Ирска и Кореја, група Д - Тајланд, Јапан, Француска и Бразил.

Избор националних селекција које ће се такмичити на београској Универзијади извршен је на основу резултата са претходних Игара, а оне екипе које нису раније учествовали на том такмичењу изабране су према позицији на међународним ранг листама.

Жребањем у Београду завршена је и тродневна посета шефова делегација земаља учесница Универзијаде, као и делегата Међународне асоцијације за универзитетски спорт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару