Читај ми!

Четворица српских бициклиста изборила норму за СП Гран Фондо у Источном Сарајеву

На чувеном бициклистичком маратону у Љубљани где је било 1700 такмичара четворица српских бициклиста изборила су норму за Светско првенство у Источном Сарајеву. И на Трци око Словеније током викенда специјални гости били су и челни људи Светског шампионата Гран Фондо у бициклизму који се вози од 5. до 10. октобра у Источном Сарајеву и на Јахорини.

Нашу делегацију чинили су директор Трке Београд - Бањалука и Светског шампионата Гран Фондо Владимир Куваља, спортски директор Светског првенства Иван Стевић, технички директор Саша Гајичић, као и остали шефови сектора на историјском планетарном првенству које ће се први пут одржати на овим просторима у октобру.

Делегација на челу са Владимиром Куваљом имала је низ састанака са организаторима Трке око Словенију и директором тог такмичења Богданом Финком, као и са директорима и челним људима чувеног Гран Фондо маратона у Љубљани који се организује у оквиру Светске Гран Фондо серије готово 40 година.

,,Састанци и посета су били више него успешни. Припремамо се за Светски шампионат у Источном Сарајеву и на Јахорини од 5. до 10. октобра, али и за квалификациону трку Светске серије која ће се возити на истој стази од 13. до 15. августа. Ово су важна искуства за нас, јер чека нас највећи бициклистички догадјај на нашим просторима икада, Светски шампионат који ће окупити више хиљада бициклиста са свих континента. Организација тече беспрекорно и ми смо већ данас спремни за Светско првенство. Ово су била дивна искуства за нас која ће нам помоћи у организацији. Уживали смо и у праћењу Трке око Словеније где је победио Тадеј Погачар и сви му овом приликом честитамо. Честитам и организатор Трке око Словеније Богдану Финку на доброј организацији. Честитам и челницима Гран Фондо маратона у Љубљани и свим учесницима који су овде наступили и који ће доћи у августу и у октобру у Источно Сарајево и на Јахорину. Желим им добродошлицу и гарантујем им добру стазу, одличне услове и срдачан пријем, као и добру забаву јер бициклизам је спорт који повезује и спаја све људе на свету.'' изјавио је Владимир Куваља, директор Светског првенства Гран Фондо у Источном Сарајеву и на Јахорини.

Спортски директор Светског шампионата Гран Фондо који се организује под окриљем Светске бициклистичке Уније (УЦИ) Иван Стевић, био је и учесник маратона у Љубљани, где су српски возачи бриљирали.

,,Четворица српских возача изборила су норму за Светско првенство у Источном Сарајеву и на Јахорини и то је велика ствар и велика част за Србију и наш бициклизам. Очекујем да ће бити и више наших учесника на планетарном првенству. Занитересованост возача да дођу на квалификациону трку у Источно Сарајево и на Јахорину од 13. до 15. августа је огромна. Сви желе да наступе и пријаве су у току на званичном сајту Светског првенства (www.istocnosarajevo2021.com). Очекујемо да ћемо померити све границе и очекивања и да ћемо организовати прелепу трку каква одавно није виђена на овим просторима. Светско првенство не морам ни да истичем, доћиће више хиљада учесника и биће спектакуларно." рекао је наш четвороструки Олимпијац Иван Стевић.

На чувеном маратону Фрања у Љубљани наступило је око 1700 такмичара а победио је чувени Холандијанин Џони Хугерланд који је најавио да са великим нестрпљењем ишчекује долазак на Јахорину и у Источно Сарајево у августу и у октобру. Хугерланд ће бити и један од фаворита за победу на Светском првенству од 5. до 10. октобра.

На Трци око Словеније победио је актуелни шампион Тур де Франса и миљеник публике Тадеј Погачар, док је црвену мајицу за најбољег на брдским циљевима понео још један Словенац, Матеј Могорич.

субота, 07. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару