Најбржи гол у историји ЛН и Димаркова лепотица - Италија победила Француску у Паризу

Фудбалери Италије победили су у Паризу репрезентацију Француске резултатом 3:1 у утакмици првог кола групе А2 Лиге нација.

Најбржи гол у историји ЛН и Димаркова лепотица - Италија победила Француску у Паризу Најбржи гол у историји ЛН и Димаркова лепотица - Италија победила Француску у Паризу

Класик европског фудбала на отварању четвртог издања Лиге нација пружио је навијачима све што дуел Италије и Француске може да пружи, па и више од тога.

Ни 15 секунди није прошло како се лопта закотрљала са центра игралишта, а на семафору је писало 1:0 захваљујући ужасном неспоразуму италијанских дефанзиваца. Андреа Камбијазо је послао бојажљив пас уназад, а Ди Лоренцо оклевао да дође до лопте, што је Баркола искористио да је одузме, без пратње се стушти ка голу и савлада збуњеног Донаруму.

Шокантан почетак меча и званично најбржи гол у краткој историји Лиге нација нису поколебали Италијане. Брзо су се консолидовали и могли до изједначења већ у шестом минуту. Лепа акција омогућила је Фратезију да неометан скочи пред голом Мењона, али је добар ударац главом зауставила пречка.

Како је истекла прва трећина првог полувремена, динамичан темпо са почетка утакмице значајно је опао, као и број конкретних напада и шанси на обе стране терена.

Италијани су преузели иницијативу и били опаснији, али без резултата све до 30. минута, када су француски навијачи на "Парку принчева" могли само да устану и аплаудирају прелепом дуплом пасу гостију и још лепшој егзекуцији Федерика Димарка.

Акцију која више приличи романтизованим приказима фудбала на филмском платну него правим травнатим теренима Тонали је зачинио асистенцијом петом, а Димарко разорним волеј ударцем који не би укротила ни три голмана на линији.

Није се резултат мења до краја првог дела игре, али јесте чим је почео други. Фофана је на истеку 50. минута нетачним додавањем на средини терена поклонио лопту Италијанима и омогућио им да организују брз и једноставан контранапад који је мирно завршио Фратези.

Бољу игру репрезентације Италије крунисао је Распадори у 74. минуту голом након којег су се малодушни Французи дефинитивно помирили са судбином.

Након велике победе и три бода у Паризу, Италијани путују за Будимпешту, где ће у понедељак играти против Израела, док Французима следи дуел са Белгијом. Данас су Белгијанци са 3:1 надиграли Израел на свом терену.

Лига нација, петак:

Група А2:
Белгија - Израел 3:1
Француска - Италија 1:3

субота, 07. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару