Читај ми!

Финци се реванширали

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у Тампереу од домаће селекције Финске резултатом 3:2 (25:23, 25:23, 21:25, 20:25, 15:11) у другој утакмици четвртог викенда Ц групе Светске лиге. Следећег викенда најбољи српски одбојкаши гостују селекцији Португалије, а ти мечеви заказани су за 25. и 26. јун у Варжиму.

Изабраници селектора Игора Колаковића истим резултатом победили су јуче Финце у Тампереу.

Ни после четвртог викенда Србија није успела да дође до позитивног скора у односу победа и пораза. "Плава чета" се и са гостовања у Тампереу враћа са половичним учинком, али и утиском о игри.

Све оно што је карактерисало игру српског државног тима у досадашњем делу сезоне виђено је и вечерас, а након велике борбе два бода припала су Финцима који су у финишу првог, трећег и последњег сета били концентрисанији. Слично као и синоћ репрезентативци Србије одиграли су веома смушено у сетовима које су изгубили, просувши на тај начин сав труд и изражену жељу за тријумфом.

У првом сету деконцентрисани коректор Саша Старовић је два пута заустављен, у другом је фински техничар Мико Еско елегантно "скувао" искористивши непажњу наших репрезентативаца у пољу, а у тај-бреку све је по госте кренуло наопако од момента када је Милош Никић лоше завршио напад при резултату 10:9 за "језерџије".

Србија је најбоље одиграла периоде игре у тренуцима када се није осећао притисак. Средином трећег и четвртог сета Финци су имали нешто убедљивије вођсво, али тада је прорадио резервни коректор Томислав Докић и блок наше репрезентације у којем је најзапаженији био Драган Станковић.

Велике осцилације коштале су, међутим, Колаковићев тим још два бода, па је пут на завршни турнир Светске лиге у Гдањску из кола у коло све тежи за српске репрезентативце.

Финци су апсолутно заслужено стигли до вредне победе, а тајна њиховог вечерашњег успеха лежи у чињеници да су одиграли много разноврсније него синоћ. За разлику од јуче префорсираног Мике Оиванене, у другом дуелу са Србима прорадили су још и опорављени Оли Кунари и Анти Силтала, што је било довољно за тријумф.

Финска: Тервапорти 1, Еско 6, Силтала 16, Самелвуо, Хијетанен 1, Туомионен, Сивула, Кунари 18, Мика Оиванен 22, Шумов 7, Мати Оиванен 6, Лехтонен 3.
Србија: Јанић 11, Владо Петковић 3, Терзић 1, Станковић 12, Самарџић, Никић 16, Рашић 1, Докић 13, Старовић 12, Вељко Петковић, Подрашчанин 14, Росић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи