Србија победник Европске лиге

Женска одбојкашка репрезентација Србије одбранила је трофеј Европске лиге пошто је у Анкари, у финалној утакмици завршног турнира, савладала селекцију Бугарске са 3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22).

Сениорке Србије избориле учешће на ФИВБ Гранд При и то потпуно заслужено. Савладале су изабранице Зорана Терзића четврти пут Бугарску у овогодишњој Европској лиги, у мечу у коме је то било најпотребније.

Видело се од почетка колико одбојкашице Србије желе тријумф и то су и демонстрирале током прва два сета. Истина, било је, с времена на време, и грешака, али квалитет је био пресудан да се дође до вођства од 2:0 у сетовима. У трећем сету, узвратиле су Бугарке и смањиле предност, да би се најжешћа борба водила у четвртом сету. Играло се обострано ангажовано и изједначено до финиша, када је Србија стигла до пет меч лопти. Искористиле су Српкиње четврту, за коначан тријумф и деби у ФИВБ Гранд При 2011.

Србија: Николић (16), Бракочевић (18), Живковић, Крсмановић (8), Мајсторовић, Молнар (9), Весовић, Огњеновић (8), Вељковић, Бјелица, Рашић (11), Ћебић. Тренери: Зоран Терзић и Бранко Ковачевић.
Бугарска: Ненова (3), Зетова (18), Жаркова (2), Јанева (12), Русева (9), Каракашева, М. Филипова, Рабаџијева (8), Василева (3), С. Филипова (12), Е. Николова (2), Ц. Николова. Тренери: Драган Нешић и Петар Дочев.

Сениорке Србије се из Анкаре враћају сутра летом преко Истанбула. Долазак у Београд се очекује у 13,45 часова.

Либеро Србије Сузана Ћебић рекла је да је свима драго што је њен тим коначно дошао на Гран при.

"Сви смо јако желели да се пласирамо на Гран при. Хвала Богу да смо коначно успеле у томе после толико покушаја да се нађемо на том такмичењу", рекла је Ћебићева. 

Сениорке Србије су поред шампионске титуле и златне медаље у ИИ Европској лиги 2010. освојиле и четири појединачне награде. Јелена Николић, капитен Србије, проглашена је за најбољу играчицу (МВП) и најбољег примача, Јована Бракочевић за најбољег смечера, а Маја Огњеновић за најбољег техничара Финалног турнира ИИ Европске лиге 2010.

ПОЈЕДИНАЧНЕ НАГРАДЕ:

МВП: ЈЕЛЕНА НИКОЛИЋ (СРБИЈА)
ПРИМАЧ: ЈЕЛЕНА НИКОЛИЋ (СРБИЈА)
СМЕЧЕР: ЈОВАНА БРАКОЧЕВИЋ (СРБИЈА)
ТЕХНИЧАР: МАЈА ОГЊЕНОВИЋ (СРБИЈА)
ПОЕНТЕР: ДАРНЕЛ НЕСЛИХАН (ТУРСКА)
СЕРВЕР:  СТРАШИМИРА ФИЛИПОВА (БУГАРСКА)
БЛОКЕР: ЕДА ЕРДЕМ (ТУРСКА)
ЛИБЕРО: МАРИЈА ФИЛИПОВА (БУГАРСКА)

ФИНАЛНИ ТУРНИР  ЕВРОПСКЕ ЛИГЕ 2010. - АНКАРА, ТУРСКА (ДВОРАНА БАШКЕНТ) - РЕЗУЛТАТИ:

НЕДЕЉА, 25. ЈУЛ:

ФИНАЛЕ:
СРБИЈА - БУГАРСКА          3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22)

МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО:
ТУРСКА - ИЗРАЕЛ             3:0 (25:19, 25:23, 25:15)

ПОЛУФИНАЛЕ - СУБОТА, 24. ЈУЛ:
СРБИЈА - ИЗРАЕЛ             3:0 (25:20, 25:12, 25:21)
БУГАРСКА - ТУРСКА         3:2 (25:19, 25:17, 11:25, 23:25, 15:13)

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи