Француска је најопаснија када је растерећена

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је да је наредни противник у Светској лиги - Француска веома квалитетан противник и да ће наредни мечеви бити тешки, јер ће играти растерећено.

Србија у петак у 17.00 у СПЦ Војводина у Новом Саду игра први меч петог викенда Светске лиге са Француском.

"Апсолутно идемо утакмицу по утакмицу. Пред нама је квалитетан и цењен противник. Свесни смо да смо у Француској направили велики корак према нашим циљевима. Без обзира што играмо пред домаћом публиком сада имамо много тежи задатак", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су сви прижељкивали овакву ситуацију да се у утакмицама у Новом Саду и Београду решава питање проласка на финални турнир Светске лиге.

"Тај наш циљ је још далеко, зато морамо ићи корак по корак. Играмо са Французима који су најопаснији када су растерећени. Зато морам да апелујем на публику да има стрпљења за овај тим и да га подржи. То нам је потребно како бисмо дошли до важне победе у Новом Саду", рекао је Колаковић.

Репрезентативац Србије Бојан Јанић нагласио је да може да обећа само борбу у наредне две утакмице.

"Можда ће нам бити мало теже него у Француској, јер смо заменили улоге. Ми смо тамо отишли растерећени, а они су сада. Мислим да смо веома близу циља и да би било неодговорно да не направимо корак даље. Борићемо се као и до сада", рекао је Јанић.

Према његовим речима, играчи су уморни због путовања у Кину.

"Мислим да ћемо скупити снагу у наредним мечевима и да ћемо уз помоћ публике успети да остваримо оно што желимо, а то су две победе", рекао је Јанић.

Селектор Француске Филип Блан оценио је да његова екипа нема шансе да се квалификује на завршни турнир Светске лиге у Аргентини.

"Зато треба да искористимо ове утакмице да се што боље припремимо за Светско првенство у септембру. Желимо да победимо, јер немамо много времена до следећег такмичења", рекао је Блан.

На табели Групе Б Србија води са 20 поена, Италија је друга са 18, Француска трећа са шест, а Кина последња са четири бода.  Завршни турнир Светске лиге биће одржан од 21. до 25. јула у Кордоби.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи