Одбојкаши желе бар једну победу у Француској

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његову екипу у дуелима са Француском у Светској лиги чекају велика искушења, али да се нада барем једној победи.

Репрезентација у уторак путује у Француску где ће у Лиону и Греноблу одиграти две утакмице против домаћина.

Србија је такмичење у Светској лиги почела са две победе. У утакмицама првог викенда Групе Б Светске лиге Србија је у петак у Нишу победила Кину са 3:0, а и синоћ у Београду, са 3:1.

"За разлику од прошле године, Французи у овом тренутку располажу већим фондом квалитетних играча. По припремним утакмицама против Пољске, али и из дуела са Италијом, видели смо да су решени да после неколико година дођу до финалног турнира Светске лиге", рекао је Колаковић новинарима.

"У Лиону смо претпрошле године играли две утакмице и у једној победили. За овај млади тим утакмице са Француском ће бити велико искушење. Математички гледано, лепо би било да се вратимо са једном победом која би нам учврстила наду о пласману на завршни турнир у Аргентини", додао је он.

Блокер репрезентације Србије Драган Станковић који је био капитен, рекао је да ће његова екипа покушати да победи у Француској.

Италија је у утакмицама првог викенда Групе Б два пута савладала "триколоре" (3:0 и 3:2).

"Изгубили су од Италије обе утакмице на свом терену, али то не мора ништа да значи. Италија, Француска и Србија су фаворити за пролазак на финал турнир и домаћи терен ће играти битну углогу", рекао је он.

"Идемо на ноге противнику и после два пораза покушаће да се изваде против нас и врате у игру. Ми после две победе и веома добре игре коју смо показали против Кине, имамо своје амбиције: да одиграмо што боље и да се вратимо макар са једном победом", додао је одбојкаш Лубеа.

Први меч између Француске и Србије игра се у четвртак од 20.30, док је друга утакмица на програму у суботу од 20 сати.

На списку селектора Колаковића су техничари: Владо Петковић и Михајло Митић.
Коректори: Саша Старовић и Александар Атанасијевић.
Либеро: Никола Росић.
Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин и Борислав Петровић.
Примачи: Бојан Јанић, Милош Никић, Никола Ковачевић и Милош Терзић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи