Кореја боља у другом мечу од Србије

У четвтром колу Светске лиге одбојкаши Србије поражени су у Џеонџуу од репрезентације Кореје са 3:0 (25:22, 28:26, 25:22).

Тренер Игор Колаковић почео је меч са следећом поставом: Петковић, Старовић, Никић, Ковачевић, Подрашчанин, Станковић.

Кореја је амбициозно почела меч. На првом техничком тајм-ауту било је 8:6 за домаћина највише захваљујући леворуком коректору Парку који је освојио 4 поена. До краја сета је нанизао још пет, а Кореја је славила са 25:22.

Почетком другог периода неколико важних поена освојио је Горан Марић, који је још од средине првог сета играо уместо Никића на позицији примача. Србија је повела са 13:7. Бројним изменама у постави Кореја је надокнадила заостатак и освојила сет са 28:26.

То као да је дало крила домаћој селекцији, која је и у трећем сету сјајно сервирала и играла добро у одбрани. Српски тим узвратио је храбро, али се осетила нервоза. Блок (14-4) и напад кроз средину су добро функционисали, али је сервис заказао.

Србија: Ковачевић 9, Марић 7, Јанић, Петковић 2, Станковић 12, Никић 1, Митић, Докић 2, Старовић 11, Петровић, Подрашчанин 11, Росић (либеро).

Ј. Кореја: Лим, Парк, Квон, Јео, Хјун Јонг Ха, Јунг Су Шин, Ко, Ким, Хан, Кјонг Мин Ха, Јанг Сук Шин, Ли.

Колаковић: Oдиграли смо много слабије

"Изгледало је као да смо се задовољили јучерашњом победом. У готово свим елементима били смо слабији него јуче", рекао је Колаковић додајући да је домаћинодиграо на веома високом нивоу.

"Сматрам да су, без обзира на све наше испољене слабости, Јужнокорејци заслужено стигли до победе јер су данас били бољи ривал", истакао је Колаковић.

"Ови млади играчи не смеју већ сада да постану рутинери и одрађују посао, јер им се то може осветити, као што се десилио данас", нагласио је селектор.

"Уједно сам искористио прилику да укажем шансу и одбојкашима који мање играју. Мислим да је то добра прилика да се сви покажу и докажу, пре него што стигнемо до финалног турнира. Направићемо филтер оних који ће играти на крају. Носимо лепу успомену из Кореје захваљујући првој утакмици коју смо добили. Друга утакмица ће нам дати повода да радимо још озбиљније и са више енергије. Надам се да ћемо извући поуке.", рекао је Колаковић.

Саша Старовић: Нисмо успели да их одмакнемо од мреже

"Слично смо почели утакмицу и у суботу и у недељу. За разлику од првог меча, овог пута нисмо успели да их добрим сервисом одмакнемо од мреже, што се одразило на комплетну игру. Похвалио бих блок, који је био на високом нивоу посебно првог дана.

У недељу је сервис заказао, нисмо били ни довољно концентрисани и због тога смо изгубили. Кореја има млад тим, веома су поштовани у својој земљи и уз добру подршку са трибина пружили су максиму, посебно у одбрани", рекао је Старовић.

Горан Марић: Поклонили смо доста поена

"Ми смо успели у другом сету да направимо одређену предност, која је давала неку сигурност за завршницу, али су нам "пала" у поље два аса и створила се нервоза, почели смо да грешимо.

Нисмо искористили своју шансу и протуник је повео са 2:0 у сетовима.Поклонили смо доста поена Кореји, а и они су својом игром у одбрани показали шта умеју", изјавио је Марић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару