Одбојкашице се припремају за Евролигу

Женска одбојкашка репрезентација Србије ће у предстојећем премијерном издању Евролиге стартовати у окрњеном саставу због тога што је више од половине позваних репрезентативки повређено.

Према речима селектора Зорана Терзића, због смене генерације и бројних повреда биће веома тешко да састави добар тим на старту Евролиге.

"Тренутно смо суочени са великим проблемима, тако да још не знамо са којим тимом можемо да наступимо у том такмичењу. У кратком временском размаку, осим Евролиге, очекује нас и Универзијада у Београду, а непосредно после тога и квалификациони турнир за светско првенство", изјавио је Терзић на конференцији за новинаре у хотелу "М".

Репрезентација Србије ће се у првом издању Евролиге такмичити у групи са Грчком, Бугарском и Шпанијом, а утакмице нашег тима играће се у Нишу, Обреновцу и Суботици.

Премијерни меч у Евролиги српске одбојкашице имаће 23. и 24. маја у Суботици против Грчке, а затим следе дуели у Нишу против селекције Шпаније, и у Обреновцу против Бугарске.

Терзић је набројао више играчица из стартне поставе, међу којима су Јована Бракочевић и Сузана Ћебић, које због повреде или болести још нису у тренажном процесу, а на повреду се жали и Брижитка Молнар.

"Током првенства дуго сам имала јаке болове у рамену и то је главни разлог што у овом тренутку не могу да тренирам пуним интензитетом. Дошло је време да се озбиљније позабавим својом повредом и не знам да ли ћу моћи да наступим у Евролиги", рекла је Бракочевићева, која је постала стуб одбране националног тима.

Ситуација са либером Сузаном Ћебић у овом тренутку је такође неизвесна, јер њој, након прележане лајмске болести, предстоји још низ медицинских тестова који треба да дају одговор у каквом се здравственом стању она налази.

Једна од најискуснијих репрезентативки Јелена Николић много очекује од Евролиге, поготово што против репрезентација Грчке и Шпаније наша селекција није одиграла званичну утакмицу већ дуже време.

"У државном тиму је спроведена мала смена генерације. Међу нама више нису Маја Симанић и Весна Читаковић, али има пуно младих, талентованих девојака које се добро укључују у репрезентативне обавезе. Надам се да ће већ предстојеће такмичење, Евролига, показати да можемо да одржимо континуитет успешне игре на међународној сцени", рекла је Маја Огњеновић.

Репрезентација Србије се припрема у Београду за предстојећи први меч у оквиру Евролиге против Грчке у Суботици.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару