Лондону прети ведро време

Спортисти из целог света започели су операцију „Лондон 2012". Престоница Британије одбројава дане до почетка Олимпијских игара. Свакога дана хиљаде спортиста, новинара и навијача сливају се на аеродром „Хитроу", а очекује се да ће у наредних неколико дана више од 230.000 људи проћи кроз ову ваздушну луку. За то време организатори се суочавају и са првим проблемима јер су се поједини спортисти изгубили у Лондону.

19.00 - Олимпијска бакља стићи ће у Лондон хеликоптером у петак, 20. јула, одакле ће конопцем пажљиво бити спуштена у Лондонски торањ, средњовековну тврђаву на обали Темзе.

18.30 - Стотине лондонских таксиста блокирало је главну раскрсницу у центру града у зна протеста што су искључени из уличне траке, сада намењене олимпијском саобраћају. Таксистима се не допада јер им није дозвољено да се лрећу "олимпијском линијом", резервисаном за спортисте, олимпијске функционере и ВИП госте током предстојећих игара у британској престоници. 

17.30 - Организаторима остало још 700.000 карата за Олимпијске игре. 

14.54 - Постоје шансе да у Лондону током Олимпијских игара буде лепо време. Лондонски метеоролози сматрају да би се облаци могли разићи за церемонију отварања игара 27. јула.

12.00 - Војска се и званично укључила у обезбеђивање Олимпијских игара, после признања фирме "G4S" да нема капацитета сама да одради тај посао. У случају потребе 2.000 војника биће на располагању организатору. Шеф војске премештен у седиште фирме "G4S" да би преузео активнију улогу у контроли безбедности.

11.00 - Више од 8.000 волонтера који помажу у организацији ОИ добили упутство на 66 страна на којем је описано све како треба да се понашају од дочека гостију до опхођења према медијима. 

09.00 - Кошаркаши САД на пријатељској утакмици у Вашингтону у понедељак савладали Бразил са 80:69.

Дани се броје до највећег спортског спектакла на планети. Британска престоница ускоро ће постати и престаница спорта имајући у виду да за мање од недељу дана почињу Олимпијске игре.

Спортисти, медији и навијачи су већ почели да пристижу у Лондон, а наредних дана се очекује права инвазија на британску престоницу.

Први на удару ће бити аеродром Хитроу преко кога ће стићи највећи број учесника Олимпијских игара и гостију из целог света. Због тога је овај аеродром изнајмио и 1.000 волонтера да помогну путницима да се што лакше снађу у Лондону.

Занимљиво је да је већ било мањих проблема у организацији. Тако се амерички атлетичар Керон Клемент у понедељак изгубио у британској престоници. Он се жалио да га је возач одвео на погрешну адресу.

О безбедности на Играма бринуће британска војска, имајући у виду да је фирма за обезбеђење ... која је требала да се бави тим послом признала да нема капацитета да одради тако важан задатак.

У међувремену спортисти имају последње провере пред почетак такмичења. У Енглеској ће пре почетка Игара бити одигране много контролне утакмице у свим спортовима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару