Милан на Барселону, Реал опет на Лион

Жребом у Монте Карлу извучени су противници у групној Фази овогодишње Лиге шампиона. Реал Мадрид поново ће на мегдан Олимпик Лиону, док ће најтежи испит у одбрани титуле, бар што се групне фазе тиче, имати Барселона, која ће играти са прваком Италије Миланом.

Барселона брани титулу првака Европе, а и ове сезоне предводиће их најбољи играч света Лионел Меси, који ће водити велику битку са одбраном седмоструког шампиона Старог континента Милана, већ у групној фази такмичења.

Жребом група у овогодишњој Лиги шампиона, који је одржан у Монте Карлу, одлучено је да ће у осам група у сезони 2011-2012. године играти:

Група А:
Бајерн Минхен
Виљареал
Манчестер сити
Наполи

Група Б:
Интер Милан
ЦСКА Москва
Лил
Трабзон

Група Ц:
Манчестер јунајтед
Бенфика
Базел
Оцелул Румунија

Група Д:
Реал Мадрид
Олимпик Лион
Ајакс
Динамо Загреб

Група Е:
Челси
Валенсија
Бајер Леверкузен
Генк

Група Ф:
Арсенал
Олимпик Марсељ
Олимпијакос
Борусија Дортмунд

Група Г:
Порто
Шахтјор Доњецк
Зенит
Апоел Кипар

Група Х:
Барселона
Милан
Бате Борисов
Плзен

У жребу, који је одржан у дворани "Грималди Форум", учествовала су 32 најбоља европска клуба, а најбројнији били су представници Енглеске и Шпаније са по четири екипе.

Пет клубова - Викторија Плзењ, Отелул Галати, Трабзон (заузео место избаченог Фенербахчеа), Манчестер Сити и Наполи дебитују у елитном такмичењу.

Једини представник простора бивше Југославије, загребачки Динамо, сврстан је у Д групу са Реалом из Мадрида, Олимпиком из Лиона и Ајаксом.

Пред одређивање састава група капитен Барселоне Карлес Пујол изнео је шампионски пехар, намењен победнику такмичења.

"Невероватно је искуство подићи овај трофеј. С тиме не може ништа да се упореди", изјавио је репрезентативац Шпаније.

Куглице из првог бубња, у којем су били најјачи тимови, извлачио је Луис Фиго, из другог Боби Чарлтон, из трећег Руд Фулит, а из четвртог Лотар Матеус.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи