Читај ми!

Ренџерс елиминисан, Рубин иде даље

Фудбалски првак Шкотске Глазгов Ренџерс елиминисан је вечерас из квалификација за Лигу шампиона, пошто је играо нерешено 1:1 у Шведској са домаћим Малмеом. Шведски шампион славио је у првој утакмици са 1:0 у Глазгову. У четврто коло се пласирао и руски Рубин, који је са укупно 4:1 био бољи од Динама из Кијева.

Пролаз Малмеу у наредну рунду обезбедио је Јилоан Хамад, голом у 80. минуту. Претходно је Никица Јелавић у 24. минуту довео Ренџерс у вођство. Шкотски клуб је вечерас већи део утакмице био бројчано слабији на терену, пошто је већ у 19. минуту Стивен Витакер добио црвени картон. Он је лоптом погодио противничког играча, који га је претходно фаулирао.

У 66. минуту, директан црвени картон добио је још један играч гостију, Маџид Бугера, који је у скоку лактом ударио играча Малмеа. Искључење су зарадили и домаћи фудбалери, пошто је Рикардињо у 73. минуту због другог жутога картона морао да напусти терен.

Фудбалери Рубина из Казања пласирали су се у четврто, последње коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су на домаћем терену, у реванш утакмици 3. кола, савладали екипу Динама из Кијева са 2:1 (2:0). Први меч прошле седмице у Кијеву добио је Рубин резултатом 2:0.

Стрелци су били Ђуђев у 19. и Медведев у 88. за Рубин, а Гусев у 90. мнуту за Динамо.

Жреб за наредну рунду квалификација за Лигу шампиона одржаће се у петак, у Ниону. Прве утакмице четвртог кола играће се 16. и 17. августа, а реванши 23. и 24. августа.

Глазгов Ренџерс и Динамо Кијев такмичење на међународној сцени наставиће учешћем у четвртом колу квалификација за Лигу Европе.

Резултати реванш мечева трећег кола квалификација за Лигу шампиона:

Рубин - Динамо Кијев 2:1
Малме - Ренџерс 1:1
Васлуи - Твенте 0:0
Плзен - Розенборг 3:2
Слован - Апоел 0:2
Цирих - Стандард 1:0
Штурм - Зестафони 1:0
Висла - Литекс 3:1
Динамо - Хелсинки 1:0
Марибор - Макаби Хаифа 1:1
Партизан - Генк 1:1
Трабзон - Бенфика 1:1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи