Барса од "ђавола" направила анђеле

Дан после освајања Лиге шампиона, светски медији не штеде речи у похвалама игре Барселоне, која је на "Вемблију" одувала Манчестер Јунјтед. Шпански, острвски, и остали европски медији сагласни у оцени да Јунајтед није имао шансе у синоћном финалу.

Светски медији у првим извештајима са Вемблија где је Барселона потпуно надиграла Манчестер Јунајтед и освојила четврту титтулу шампиона Европе величају игру Каталонаца, а посебно Лионела Месија.

Шпански АС у тексту са насловом Супер Барса констатује да постоје утакмице које обележавају једну епоху и да су баш таквој присуствовали гледаоци на Вемблију.

"Барселона је на Олимпу. Три пута најбоља у последњих пет година. Манчестер Јунајтед једини је претио да може да заустави сјајни каталонски тим, али на терену се видело да је Барселона једноставно најбоља.

У исто време лист констатује да је већ сада извесно да ће Лео Меси и ове године добити Златну лопту за најбољег фудбалера Европе.

"Знате ли ко је МВП? Па, Меси-Виља-Педро. Ипак, Меси је први међу једнакима.

Наслов у "Марки" такође довољно говори: "Барса је као сан". У тексту се не штеде комплименти а закључак је веома једноставан: "Најбољи играч на свету, најбољи тренер на свету, најбољи тим на свету".

"Ел мундо Депортиво" уз једноставан наслов "Шампиони", у једној реченици описао је шта се догодило на "Вемблију".

Црвени ђаволи су се пред сјајним Барселоним играчима претворили у анђеле. Шампион Европе опет је и најбољи тим Европе.

Енглески медији нису "оплакивали" Манчестер Јунајтед јер су видели оно што и цео свет, да је Барселона била апсолутно доминантна.

"Скај спорт" у тексту под насловом "Без одговора на Барселону" истиче да Сер Алекс Фергусон није успео да пронађе решење за невероватне Каталонце и посебно критикује његову леву страну одбране где је веома лош био Патрис Евра.

"Би-Би-Си" преноси изјаву Фергусона да је Барселона најбољи тим против којег је икад играо.

"Немам шта да замерим мојим момцима. Имали смо успешну сезону, али више нисмо могли јер у фудбалу понекад једноставно налетите на неког које бољи", рекао је Фергусон.

Италијански "Газета дело спорт" под насловом "Барсин шампионски шоу" истиче невероватну игру Каталонаца, који су апсолутно доминирали и потпуно заслужено освојили четврту шампионску титулу, трећу у последњих пет година.

Француски "Л Екип" констатује да је "Барселона са друге планете", и у први план ставља фантастичан потез фудбалера који су заједнички донели одлуку да Ерик Абидал, који је недавно имао операцију тумора на јетри као капитен подигне трофеј и тако симболизује највећу победу.

Немачки "Кикер" је без много емоција пренео да је "Барселона освојила четврту шампионску титулу".

"Меси је опет био невероватан, гол у финалу, титула и нови рекорд Лиге шампиона (12 погодака у сезони), чиме је срушио Руда Ван Нистелроја који је 2003. године у дресу Манчестер Јунајтеда постигао 11 погодака".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи