Иниеста обожава Сколса и Гигса

Андрес Иниеста је, ту дилеме нема, један од најбољих играча на свету, али и најбољи имају идоле. У интревјуу енглеским медијима Иниеста је открио да увек упали телевизор када је на програму утакмица Манчестер јунајтеда, пре свега због Пола Сколса и Рајана Гигса.

Везиста Барселоне Андрес Иниеста је истакао Пола Сколса и Рајана Гигса као „најбољи могући узор сваком фудбалеру".

Иниеста има највећу дозу поштовања за двојац екипе која, као и његова Барселона, стреми да титули у домаћем првенству придода и ону у Лиги шампиона.

Иниеста је у изјавио за британски Индипендент (Independent) рекао да је „Вејн Руни један од најбољих играча на свету и да је право задовољство гледати га".

„Они такође имају Нанија као и импресивну одбрану. Међутим, ако треба да издвојим некога, онда би то сигурно били Гигс и Сколс, пре свега због свега што су постигли играјући у Манчестеру. Они су пример за свакога па тако и за мене. Обожавам да их гледам".

Иниеста је такође говорио о свом односу са Пепом Гвардиолом, који је између осталог водио своју екипу до три узастопне титуле у Примери, уз наравно титулу у Лиги шампиона 2009. године.

„Тешко ми је да опишем колико он нама заправо значи. Сви у екипи се слажемо да је његово присуство кључно за све наше успехе", са доста поштовања говорио је Иниеста.

„Кључ је у томе шта он преноси на нас играче, његово знање о игри, повезаност са клубом и свему што га окружује. Он је тренер који вам даје решења. Када се сусрет не одвија како сте замислили, он увек нађе решење. Наравно, ми смо играчи и ми самостално одлучујемо на терену, али на крају све зависи од кога учите, а Гвардиола је ту најбољи", истакао је Иниеста.

Речи хвале за Рајана Гигса има и Педро Родригез. Он је у изјави за Ел Мундо Депортиво (El Mundo Deportivo) Гигса описао као „живу легенду" и да ће стати раме уз раме с њим на терену бити велика част.

Млади шпански репрезентативац, који је имао само четири године када се Гигс појављивао на великој сцени, рекао је да је „Гигс жива легенда и да ће играти против њега за некога као што је он, који га је гледао толико дуго, бити велико задовољстви и привилегија".

"Он је увек био мој идол, одрастајући имитирао сам његове покрете", рекао је брзоноги Педро.

"Манчестер јунајтед је јако компактан и сматрам да су бољи него у Риму. Биће јако тешко победити их", изјавио је шпански офанзивац.

На питање да ли очекује дефанзивнији Манчестер него 2009. године Педро је одговорио:

„Не знам како ће се поставити у овој утакмици али они имају мобилне нападаче Рунија и Ернандеза, играче са доста креативности на средини и са јако добром дефанзивном линијом, и сасвим је извесно да ће утакмици бити јако тешка и занимљива", закључио је Педро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи