Гвардиола не одустаје

Наш стил игре остаје исти, без обзира да ли побеђујемо или губимо, изјавио је Пеп Гвардиола, тренер Барселоне, као одговор на медијске спекулације да је управо стил игре узрок пораза од Реала, у финалу Купа краља.

Тренер Барселоне Жосеп Гвардиола изјавио је да не види разлог за промену нападачког стила игре свог тима после пораза у финалу шпанског Купа краља од мадридског Реала у среду увече у Валенсији (1:0).

"Изгледа да се наш стил игре употребљава као оправдање за пораз на тој утакмици, а ја то не желим. Наш стил игре остаје исти, без обзира да ли побеђујемо или губимо. Нападачки фудбал је једини стил којем тежим, то је филозофија нашег клуба и ја не намеравам да је мењам", изјавио је Гвардиола, након што су поједини медији "провукли" да би Каталонци ове сезоне могли да освоје "само" титулу државног првака.

"Идуће среде је прва полуфинална утакмица Лиге шампиона у Мадриду, где ћемо опет играти нападачки. Трудићемо се да постигнемо што више голова на Сантјаго Бернабеу", нагласио је трофејни стручњак.

Гвардиола је подсетио да је Барселона у последње време остварила сјајне резултате, истакавши да би лично био задовољан само титулом у Примери.

"Ако навијачи тиме не буду задовољни, шта могу. Свима је позната математика да у спорту чешће губиш него што побеђујеш, а ја нисам психолог. Само сам човек који је играо фудбал и који је научио нешто о тренирању. Ништа више од тога", поручио је Гвардиола, наводећи да играчи не би требало да буду деморалисани поразом у финалу Купа краља.

"Тако нешто лакше ће да преболе уколико покушају више да трче. Играчи морају да реагују најбоље што могу, јер је то њихов посао. Осећај самосажаљења нека оставе ван стадиона", рекао је тренер Барселоне, која је под његовим вођством игру базирану на хитрим додавањима довела до савршенства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи