Читај ми!

У Лондон туристички

После убедљиве победе над Тотенхемом од 4:0, Реал скоро сигурно у полуфиналу Лиге шампиона. Тренер "галактикоса" Жозе Мурињо, ипак наглашава да није све готово. О евентуалном мечу против Барселоне у полуфиналу такмичења "посебни" каже да ће правити тактику са десет играча.

Очекивала се велика борба, жестоки окршаји, а нико се није ни помишљао да би полуфиналиста Лиге шампиона могао да буде познат већ после првог места. Ипак. победом од 4:0 над Тотенхемом, мадридски Реал је скоро сигурно обезбедио пролаз у наредну рунду.

Неизвесност у Мадриду трајала је само до 15. минута када је, после два жута картона, искључен нападач Тотенхема Питер Крауч. Од тог момента било је само питање тренутка када ће одбрана енглеске екипе да попусти под налетима "галактикоса".

И трненер Реала, Жозе Мурињо, означио је искључење Крауча као кључни моменат у мечу.

"Играти са играчем мање у Лиги шампиона је немогућа мисија. Играо сам са Челсијем против Барселоне са десет играча, било је немогуће, играо сам и са Интером против Барсе, исто немогуће. Арсенал је играо исто против Барсе са играчем мање, поново, немогуће", рекао је Мурињо.

Ипак, "посебни" је рекао да још ништа није готово.

"Није још ништа готово. Добро познајем енглески фудбал и њихов менталитет, познајем и 'Вајт харт лејн'. Код осталих култура можда би и било готово,  али у Енглеској верују до последњег минута у победу", рекао је Мурињо.

"Посебни" је дао и занимљив одговор на питање о могућем сусрету са Барселоном у Лиги шампиона.

"Пре свега се ми морамо пласирати у полуфинале, а онда да видимо да ли ће нам противник бити Барса или Шахтјор... Ако ћемо играти против Барселоне онда морамо да вежбамо тактику са десет играча, јер у Лиги шампиона, када одем тамо, увек је иста прича", закључио је "посебни".

Тренер поражене екипе, Хари Реднап, није крио разичарење поразом, рекавши да његова екипа није имала среће.

"Био је то један од оних дана када је, све што је могло, пошло лоше. Изгубили смо Арона Ленона минут пре почетка. Рекао је да се не осећа добро па сам морао да га мењам док смо излазили из свлачионице. Чак и уз рано примљен гол и искључење Крауча, мислио сам да смо прво полувреме били добри и да смо имали неколико прилика. Али играти са десеторицом играча скоро цео меч је јако тешко", рекао је Реднап.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи