Читај ми!

Концентрација одлучује победника

Дефанзивци Јунајтеда полако се враћају у такмичарски погон и Алекс Фергусон је задовољан што има већи број првотимаца на располагању. Евра сматра да је максимална концентрација кључ победе, док Фергусон верује у искуство свог тима.

Сер Алекс Фергусон рекао је новинарима да је екипа близу повратка у пуну форму, што се посебно односи на одбрану, где је било највише проблема у претходним недељама. Менаџер је открио да ће Рафаел и Еванс бити спремни за меч против Челсија, али да је Рио Фердинанд и даље под знаком питања.

„Да, имали смо проблема са повредама прошле недеље, и као што сви знају, највише их је било на дефанзивним позицијама. Еванс ће бити спреман за среду. Против Вест Хема за викенд није играо због црвеног картона који је добио против Болтона", изјавио је Фергусон.

Искусни Шкот такође је прокоментарисао стање младог Бразилца Рафаела, али и Рија Фердинанда, који су све ближи повратку у конкуренцију за место у тиму.

„Рафаел Да Силва је спреман. Тренирао је готово недељу дана и превазишао је повреду коју је добио. Фердинанд такође тренира више од седам дана. Нисам сигуран да ли је потпуно спреман да игра на такмичарском мечу, али драго ми је да је поново са нама, јер је искусан и фантастичан фудбалер. О'Шеј и Браун су се вратили у тренажни процес и то су одличне вести. То практично значи да се поправљамо у дефанзиви и да ћемо бити добри против Челсија", оцењује менаџер Јунајтеда.

Фергусон је рекао и да Вејн Руни није присуствовао тренингу у понедељак због мање модрице која је последица једног од дуела на утакмици против „чекићара". Руни је био на терапији и велика је вероватноћа да ће бити спреман за меч на Стамфорд Бриџу.

Патрис Евра верује да ће концентрација бити једна од кључних ствари која ће одлучити победника у енглеском дуела четвртине финала Лиге шампиона.

„Поштујем Челси. Мислим да сваке године постају све озбиљнији кандидати за титулу. Међутим, чудно је то што ми увек играмо добро против њих, мислимо да ћемо победити, а на Стамфорд Бриџу на крају изгубимо. Баш као на утакмици Премијершипа пре три недеље. Зато мислим да ће концентрација бити најважнија. Морамо бити 'будни' свих деведесет минута", изјавио је Евра.

Алекс Фергусон присетио се финала из 2008. године, када је Јунајтед савладао „плавце" након бољег извођења пенала. Менаџер „црвених ђавола" анализирао је тадашњи састав и истакао једну велику разлику у односу на данашњи тим.

„Највећа разлика је то што нема Кристијана Роналда. Али, ова екипа је сада доста искуснија. Керик има више искуства, Гигс наставља да буде сјајан и немогуће ми је да то објаним, али он је невероватан. Евра и Видић су искуснији, Ван Дер Сар је и даље ту. Већина екипе је још увек ту, али немамо Роналда", закључује популарни Ферги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи