Дерби Челси - Манчестер Јунајтед

У седишту Европске фудбалске уније у Ниону, у петак су жребом одређени парови четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона. Најзанимљивији меч, бар на папиру, требало би да буде енглески дерби у коме ће снаге одмерити Челси и Манчестер Јунајтед.

Жреб за четвртфинале Лиге шампиона донео нам је неколико интересантних мечева који ће се одиграти наредног месеца. У поновљеном мечу из финала 2008. године, лондонски „плавци" полушаће да се реванширају „црвеним ђаволима" за пораз.

Тотенхем наставља да живи сан, пошто ће се у фази најбољих осам екипа Европе састати са мадридским Реалом Жозеа Муриња. Ово је фантастичан резултат за „певце", ако се зна да су пре 18 месеци били на дну домаћег шампионата.

Барселона ће укрстити копља са одличним Шахтјором из Доњецка, а евентуални пролазак Каталонаца могао би нам у полуфиналу донети још један „Ел класико" двомеч.

Последња нада Италије у Лиги шампиона биће и бранилац трофеја, милански Интер. Леонардов тим бориће се са Шалкеом, који тренутно има доста унутрашњих проблема.

Први мечеви четвртфинала елитног европског фудбалског клупског такмичења биће одиграни 5. и 6. априла, а реванш сусрети седам дана касније.

Термини првих утакмица полуфинала су 26. и 27. април, а седам дана касније на програму су реванши.

Финале је заказано за 18. мај на лондонском Вемблију, седми пут у историји најквалитетнијег такмичења под окриљем УЕФА.

У четвртфиналу ће играти:

(1) Реал Мадрид (Шпанија) - Тотенхем (Енглеска)
(2) Челси (Енглеска) - Манчестер Јунајтед (Енглеска)
(3) Барселона (Шпанија) - Шахтјор (Украјина)
(4) Интер (Италија) - Шалке (Немачка)

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи