Нећемо потценити Партизан

Србија је фудбалска земља, биће врела атмосфера, каже Арсен Венгер по доласку у Београд. Партизан ће покушати да запрети из прекида. Повреде нису оправдање, имамо 20 сјајних фудбалера. Француз рекао и да је реми одличан на страни.

Предвођени Арсеном Венгером, фудбалери и стручни штаб Арсенала стигли су у Београд око 19 часова. Сутра ће против Партизана одиграти утакмицу другог кола Лиге шампиона, а француски стручњак је, на конференцији за штампу, рекао да очекује одличну утакмицу.

"Србија је фудбалска земља која је дала много фантастичних фудбалера. Људи овде познају спорт, познају фудбал и верујем да ће атмосфера бити страствена јер су такви људи", рекао је Венгер на конференцији за новинаре.

Француски стручњак је био у Београду са француском репрезентацијом прошле године, и нема претерано лепе успомене са тог меча. Ипак, Венгер се донекле упознао са менталитетом српског подручја, па верује да ће и Партизан играти са много страсти, као и репрезентација.

"Партизан ће играти са много страсти. Вероватно ће покушати да нас нападну из прекида. Као и сви српски тимови, и Партизан игра паметно и имају технички обучене играче. Ако им се пужи простор покушаће да га искористе", рекао је Венгер, и додао да су се за меч у Београду спремали као и за сваки други.

Арсенал је стигао у Београд без практично пола екипе: капитена Фабрегаса, Ван Персија, Бендтнера, Волкота, Ремзија и Дијабаија, а на голу неће бити први чувар мреже Мануел Алмунија.

"Повреде нису оправдање. Имамо 20 одличних играча", јасно је Венгер рекао да је његов тим дошао у Београд по бодове.

Прилику ће овај пут добити Лукаш Фабијански, због изостанка Алмуније. Пољак, који је ретко добијао прилику код Венгера, није баш најбоље искористио малобројне тренутке на терену, али француски стручњак има пуно поверење у њега. 

"Фабијански ће добити прилику коју мора да искористи. Верујем у њега, талентован је и сигуран сам да ће то доказати на терену. Наравно да има самопоуздања, нема ту много приче", закључио је Венгер.

Арсенал је силовито започео сезону у Лиги шампиона, али је у домаћем првенству несигуран. У последњем мечу су на свом стадиону изгубили од Вест Бромвич Албиона.

"Сваки пораз је разочаравајући и морамо да извучемо поуке. Имам интелигентне фудбалере који су мотивисани и та комбинација ће нам помоћи да превазиђемо ову ситуацију", рекао је Венгер.

Француски стручњак је рекао и да Арсенал жели да игра добро на оба фронта, и у Лиги шампиона и у Премијер лиги, и додао да је, у европским такмичењима, на страни добар и реми.

Енглеске новинаре занимало је да ли је Арсен Венгер забринут за безбедност током боравка у Београду. 

"Ми ћемо бити на терену. Оно што се дешава ван њега није моја брига. О томе воде рачуна УЕФА и овдашње власти", кратко је прокоментарисао Француз.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи