Читај ми!

Неће се на овоме завршити

Стратег Партизана Александар Станојевић најављује спектакуларне мечеве у Лиги шампиона. Надметаћемо се са свима, поручује Станојевић. Ово је победа за Србију, навијаче и Љубомира Фејсу, поручује Марко Јовановић. Да сам отишао, не бих ово преживео, каже Раћа Петровић.

Почетак каријере као из снова. Александар Станојевић како је преузео екипу освојио је титулу у првенству, а сада је постао први српски тренер који је одвео домаћи тим у најелитније европско фудбалско такмичење.

Његови фудбалери су у бриселу направили велики подвиг и успели да се пласирају у Лигу шампиона по други пут у историји клуба. 

„Сваког тренутка смо знали шта хоћемо. Имали смо проблеа током утакмице. Саша Илић се повредио, нисам могао да рачунам на поједине играче, али, момци су одиграли фантастично, мудро, концентрисано и желим да им честитам. Ова победа је поклон за све навијаче Партизана и целу Србију", рекао је Станојевић.

Млади стручњак постао је први српски тренер који је одвео домаћи клуб у Лигу шампиона. Међутим, не жели ту да се заустави.

"Ово је подстрек за српски фудбал.Нећемо бити само учесници Лиге шампиона. Хоћемо победе, пун стадион, да се надмећемо са ривалима", јасан је Станојевић.

Није се баш све одвијало како је Станојевић замислио, али најважније је да је на крају испало баш оно чему су се сви надали.

"Имали смо много проблема. Неколико играча који нису на време почели са припремама, морали смо много да калкулишемо, јер смо рано направили прву измену. Андерлехт је моћна екипа, али смо добро трчали и играли дисциплиновано. Свака част играчима. Ово је њихова победа".

Станојевић је објаснио да није имао идеју да се брани, али је развој ситуације на терену приморао црно-беле да то ураде.

"Размишљао сам да уведем Богуновића и да пробамо да постигнемо трећи гол. То ми је била замисао а не да се бранимо. Одбрана Андерлехта није могла да издржи наше контранападе. Андерлехт је био доминантан и бољи, али смо знали како да се прилагодимо свакој ситуацији".

Изузетно је тешко, сви ће се сложити, да практично на почетку сезоне екипа одигра 120 минута. Међутим, фудбалери Партизана су одлично трчали свих 120 минута, а на крају су победили у "пенал лутрији". 

"Илиева нисам хтео да мењам иако је био врло уморан. И Томић је тражио измену, али по мени је одлично одиграо", рекао је стратег црбо-белих.

Сада, на реду је Лига шампиона. Станојевић обећава оно што је обећао и када је сео на клупу шампиона Србије - да ће екипа играти нападачки и да ће се надметати са противникао, ма ко он био.

"Имамо обавезу да у Лиги шампиона одиграмо добро без обзира ко је противник и да ли ћемо изгубити са 3:0. То желе навијачи, а њихова обавеза је да испуне стадион".

Дефанзивац Партизана, Марко Јовановић, одрадио је веома важан посао у Бриселу, и сјајно је играо у одбрани у тандему са Младеном Крстајићем. Међутим, тренера Станојевића сматра највећим "кривцем" за овај успех Партизана.

"Ово је победа Александра Станојевића. Све време је веровао. Натерао нас је да и ми верујемо. Сада ћемо се мало опустити, прославити а онда чекамо утакмицу са ОФК Београдом. Одиграли смо херојски, хвала навијачима које смо све време чули на терену", рекао је Јовановић, и додао да ову победу фудбалери поклањају саиграчу Љубомиру Фејси, који због повреде лигамената није на терену од децембра.

Такође, Јовановић сматра да је ово победа читаве Србије, а не само Партизана:

„Ово је победа и Партизана и Звезде И ОФК-е и свих наших клубова. Када играмо нашу лигу играмо за црно-белу боју. Сада смо се борили за Србију. Мислим да сви треба да прославимо овај успех".

Његов другар и саиграч, Радослав Раћа Петровић, рекао је да "не би преживео ово да је отишао из Партизана", и да је баш због овога остао у клубу, иако се много причало о његовом одласку.

"Мислим да смо показали карактер и велико срце, у шта су многи сумњали. Слажем се са Јовановићем да је ово победа Партизана на челу са Станојевићем, који нас је натерао да верујемо у победу и на крају нас је Бог погледао", рекао је Петровић.

Као и тренер Станојевић, и Раћа Петровић сматра да Партизан може много више од овога и не жели да се на овде заустави.

"Сада постављамо нови циљ. Знам да је ово велики успех али не задовољавамо се тиме", рекао је петровић и додао да му је лакнуло јер неће морати више да слушају од Саше Илића како је то играти у Лиги шампиона", рекао је уз осмех Раћа.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи