Један од најтврђих противника

Тренер белгијског фудбалског првака Андерлехта Аријел Жакобс оценио је да је Партизан један од најтврђих противника у квалификацијама за Лигу шампиона и најавио да ће челници бриселског клуба већ овог викенда путовати у Београд да "извиде игру Партизана".

"Жреб је Андерлехту одредио Партизан, али ми још нисмо видели како противник игра уживо и тешко је, заиста, доносити суд. Али, свакако је јасно да ће бити тешко", рекао је Жакобс за белгијске медије.

Партизан је до плеј офа стигао победама у све четири утакмице над јерменским Пјуником и финским Хелсинкијем. Андерлехт је у прва два кола био слободан, а у трећем колу елиминисао је велшки ТНС победама од 3:1 и 3:0.

Лист "Либре Белжик" сматра, међутим, да је Андерлехт "на корак до Лиге шампиона" и оцењује да белгијски првак "може изаћи на крај са Србима".

Бриселски дневник додаје да Партизан лако победио тим Хелсинкија у претходној рунди квалификација али да су последњи резултати Белгијанаца у сусретима с Партизаном "без сумње охрабрујући".

Белгијски тим Стандард из Лијежа је тако, додаје "Либр Белжик", у сезони 2008/09 са 1:0 победио Партизан у Београду, "иако су играчи Стандарда били на мукама у другом полувремену".  У чланку се наводи да је прошле сезоне белгијски Бриж у Лиги Европа избацио Партизан који "није показао нешто посебно". "Либр Белжик" примећује да је, упркос победама у прва два меча у квалификацијама за Лигу шампиона, "штампа критиковала игру Партизана".  Лист додаје да је главни Партизанов играч у форми бразилски нападач Габријел Клеверсон Клео.

"Клео је већ дао пет голова у четири меча, веома добро игра главом и то је један од кључних играча те екипе", наводи се и додаје да је бивши играч Стандарда Алмами Мореира, који игра од 2007. у Београду, права звезда коју цене и руководство и навијачи.

"Капитен (Младен) Крстајић, бивши играч Шалкеа и Вердера, газда је у одбрани, а Партизан у својим редовима има и 21-годишњег (Радосава) Петровића који доста обећава. Тај играч средине одбране је играо за Србију на Светском првенству, иако само петнаестак минута у мечу с Немачком", наводи тај лист.

"Либр Белжик" закључује да Партизан "има добро оружје" али да састав Андерлехта изгледа јачи. Међутим, да би нашао своје место у Лиги шампиона мора показати да је способан да победи противника таквог нивоа као што је Партизан.

Белгијски дневник "Соар" кратко указује на Клеа, Мореиру, Крстајића и Илића као "главне адуте" српског шампиона и подсећа да је Партизан 22 пута био државни првак, освојио 11 националних купова и у финалу европског Купа шампиона изгубио са 2:1 од Реал Мадрида на бриселском стадиону Хејсел 1966. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи