Партизан на Андерлехт

Први оперативац УЕФА Ђани Инфантино није био срећне руке за Партизан, јер је српски шампион добио противника кога су играчи свакако желели да избегну - белгијски Андерлехт. Вердер ће пласман у Лигу шампиона тражити преко Сампдорије.

Све је познато. Да би ушао у Лигу шампиона, Партизан мора да буде бољи од белгисјког Андерлехта, тима који су ифрачи београдских "црно-белих", свакако, желели да избегну на последњој препреци пред почетак такмичења у најелитнијем клупском такмичењу у светском фудбалу.

Парови плеј-офа за пласман у Лигу шампиона: 

Салцбург (Аустрија) - Хапоел Тел Авив (Израел)

Росенборг - Копенхаген

Базел - Шериф

Спарта Праг - Жилина

Партизан - Андерлехт

Јанг бојс - Тотенхем

Брага - Севиља

Вердер - Сампдорија

Зенит - Оксер

Динамо Кијев  - Ајакс

Партизан у последњи круг квалификација за најелитније клупско такмичење улази после четири победе, али и без статуса повлашћене екипе, па је за ривала добио тим из групе носилаца.

Играчи Партизана најмање од свих могућих противнике желели су Андерлехт.

Андерлехт је у прва два кола квалификација био слободан, а у трећем колу елиминисао је велшки ТНС победама од 3:1 и 3:0.

У екипи тренера Аријела Јакобса је и бивши фудбалер Партизана Немања Рнић.

Андерлехт је освајао титулу шампиона Белгије 30 пута, а у Купу је тријумфовао девет пута. Клуб је два пута побеђивао у европском Купу победника купова, 1976. и 1978. године, када је био победник и Суперкупа Европе, а последњи европски трофеј освојио је 1983. године, Куп УЕФА.

Домаћин је на стадиону Константин Ванден Шток, капацитета 26.000 места.

Први мечеви се играју 17. и 18., а реванши недељу дана касније, односно 24. и 25 августа. Екипе које буду боље у двомечима ће се прикључити групи од 22 тима који су аутоматски учесници Лиге шампиона.

Број коментара 67

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи