Рудар отворио Лигу шампиона

Почела Лига шампиона. У првом колу квалификација, Рудар из Пљеваља победио Тре Фјори у Сан Марину са 3:0. Друга утакмица првог кола квалификација, између малтешке Санта Колоне и Биркиркаре отказан због скандалозног стања терена у Андори.

Првак Црне Горе прва је екипа која је ове сезоне забележила победу у Лиги шампиона. Додуше у првом колу квалификација, али су Пљевљани победили на Тре Фјори на гостовању у Сан Марину 3:0 головима Нермина Усенија, Недељка Влаховића и Ивице Јовановића.

Реванш се игра 7. јула у Подгорици.

Капитен Рудара Предраг Ранђеловић је уочи меча истакао да би и реми био довољан да његов тим избори пласман у следећу рунду, али је његов тим је већ у 31. минуту надиграо одбрану домаћина. Усени је одлично реаговао на центаршут Данила Томића и потигао историјски гол за тим из Пљеваља.

Неколико минута пре полувремена Влаховић је главом повећао на 2:0, а у петом минуту судијске надокнаде резервиста Јовановић је потврдио победу.

"Знали смо да играмо са тимом који је супериорнији од нас, али смо несрећно примили два гола у првом полувремену иако им нисмо дозволили много шанси", рекао је после пораза тренер Тре Фјориа Флориано Сприндио.

Бољи из овог двомеча играће у другом колу квалификација против бурагског Литекса из Ловеча.

Рудар славио у Сан Марину

Почела Лига шампиона. У првом колу квалификација, Рудар из Пљеваља победио Тре Фјори у Сан Марину са 3:0.

Друга утакмица првог кола квалификација, између малтешке Санта Коломе и Биркиркаре отказан због скандалозног стања терена у Андори, пошто је потпредседник малтешког првака Џон Борг упозорио био "огорчен стањем терена".

На терену су током јуна извођени радови, али несу завршени па је, послије великог пљуска који је претходио несуђеном почетку меча, игралиште било неупотребљиво.

Делегат УЕФА констатовао је да услова за игру нема, а на званичном сајту Биркиркаре наводи се да су "домаћини најавили завршне радове на дан утакмице".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи