Почиње Лига шампиона

Не тако гамурозно као што је окончана на стадиону Сантијаго Бернабеу, већ утакмицама првог круга квалификација. У прва два круга квалификација, у коме учествује и српски првак Партизан, учествовује 36 клубова. Сезону отварају прваци Црне Горе, Андоре, Малте и Сан Марина.

Данас и званично почиње нова сезона најеминентнијег европског клупског такмичења.

Можда данашње утакмице нису раскошни дуели екипа за које наступају највеће светске звезде као што је то био меч у Мадриду којим је окончана претходна сезона у Лиги шампиона, али то не значи да прва два сусрета која отварају овогодишње такмичење не носе са собом дозу узбуђења.

Данас у 19 часова свој први сусрет одиграће Санта Колома, шампион Андоре, и Биркиркара, првак Малте.

Сутра се игра меч који је љубитељима фудбала у Србији сигурно занимљивији од два меча првог кола када се састају Тре Фриори из Сан Марина и црногорски Рудар из Пљеваља. Меч се игра на Серавале стадиону у Сан Марину.

На дебију на иностраниј сцени шампион Црне Горе је сигурно фаворит у мечу са екипом у којој је најбољи играч, уместо по фудбалској вештини, познат на Апенинском полуострву као звезда ријалити телевизије. Међутим, имајући на уму неколико претходних издања црногорских тимова у квалификацијама за Лигу шампиона, у претходном циклусу кавалификација тадашњеи првак Могрен је у два меча са Копенхагеном примио 12 погодака без да је постигао и један, треба бити опрезан са прогнозама.

Санта Колома и Биркиркара су такође без великог искуства у евро куповима, Санта Колома игра трећи пут у квалификацијама за Лифу шампиона а Биркиркара по други ће пут наступити у Лиги шампиона. Оба клуба никада нису отишла даље од првог круга.

Победник овог сусрета у наредном кругу играће против словачке Жилине док ће победник сусрета између Рудара и Тре Фиориа играти против бугарског Литекса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи