"Посебни" остаје на Бернабеу

Ствар је завршена. Жозе Мурињо је тренер мадридског Реала. Цена 11,5 милиона евра годишње и око 16 милиона обештећења Интеру. Масимо Морати у знак захвалности одлучио да се одрекне дела обештећења.

Одлуку, о којој се данима говорило, "посебни" је рекао Моратију после фантастичне победе Интера у финалу Лиге шампиона, чиме је стављена тачка на шпекулације о будућности најбољег фудбалског тренера данашњице.

Сума од 46 милиона евра за четири године, истовремено, учинила је Муриња најбоље плаћеним тренером у историји фудбала.

Урадио сам оно што сам морао, мој је посао овде завршен. Уписао сам се у клупску историју, а Интер више неће бити клуб као што је био пре. Не би желео много да причам јер ћу се сигурно расплакати и променити одлуку, рекао је Мурињо после утакмице, која је означила крај најбоље сезоне у историји "неро-азура", који су претходно освојили Скудето и Куп Италије.

У уском сам кругу тренера који су освајали Лигу шампиона са два различита клуба, а желим да постанем први који ће је освојити са три различита... Немам обичај да се опраштам. На Стамфорд бриџу сам се осећао као код куће. Исто желим и када се вратим на Сан Сиро", рекао је Мурињо.

Да не буде никакве забуне, Реал није морао само да напуни банковни рачун сјајног Португалца, па је Флорентино Перез морао да му обећа и бесконачну контролу над тимом, нешто чиме се његови претходници на челу "краљевског тима" нису могли похвалити.

После рекордне потрошње прошлог лета Перез је најавио да ће на појачања потрошити нешто мање од 100 милиона, а Мурињо је, наводно, већ саопштио листу жеља, укључујући Мајкона, Александра Коларова, Роминог Данијела де Росија, али и Стивена Џерарда.

И на крају, Мурињо је остао у Мадриду иако се тим Интера после утакмице вратио у Милано.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи