Најважнија утакмица на свету

За "посебног", утакмица са Бајерном представља најбитнији меч на свету. Одсуство Моте и саобраћајни хаос у Европи веће муке за Муриња од захукталог Бајерна.

Финална утакмица Лиге шампиона, за једног човека не представља игру, већ борбу "на живот и смрт". Жозе Мурињо, или како је сам себе прозвао "посебни", после "дупле круне", жели и трофеј Лиге шампиона. 

"Ова утакмица је најважнија на свету. Важнија је чак и од оне на Светском првенству пошто клубови, који могу да купе најбоље светске фудбалере, играју на много већем нивоу него репрезентације", рекао је Мурињо.

Интер је у претходне две сезоне такмичење у Лиги шампиона завршавао у првом кругу, а ове године елиминисали су Челси, ЦСКА из Москве и браниоца титуле Барселону.

Изабраници Жозеа Муриња су у полуфиналу избацили Барселону, а после тог дуела поједини медији и навијачи су оптужили фудбалере Интера да су играли "негативан" фудбал. Мурињо је одбацио те тврдње.

"Мислим да ове сезоне није виђен толико квалитетан меч од оног између Интера и Барселоне на Сан Сиру. Нисам видео да је неки други тим играо као ми - агресивно смо нападали шампиона Европе, постигли смо три гола против њих", рекао је "посебни".

"Избацили смо Барселону, али сви причају о томе да су они победили, а да смо ми паркирали аутобус пред нашим голом. Али, нисмо паркирали аутобус већ авион и то из два разлога - јер смо имали играча мање и зато што смо у првом мечу победили са 3:1. Тада нисмо паркирали ни аутобус ни авион, већ смо их разбили на Сан Сиру", додао је Мурињо.

Португалац је похвалио игру свог тима и у дуелу са Челсијем.

"Челси није мали тим, он је шампион Енглеске и нико не воли да игра на Стамфорд Бриџу. Никога нисам видео да тако игра против њих", рекао је он.

Интер и Бајерн ће у финалу бити ослабљени. У италијанском тиму неће бити Тијага Моте, а у немачкој Франка Риберија, пошто су обојица искључени у полуфиналним дуелима.

"Одсуство Моте ће се у нашем тиму више осетити него Риберијево у Бајерну. Мота је играо у финалу Лиге шампиона и помогао би екипи својим искуством. Он успоставља равнотежу на средини терена и не губи лако лопте. Штета је што неће играти, а то се десило јер се његов саиграч није понашао на прави начин", рекао је он.

Обе екипе ће имати проблема са путовањем до Мадрида због саобраћајног хаоса у Европи.

"Тим би морао сутра да крене, али ја бих више волео да тренирамо у Италији, а да на пут кренемо дан пре утакмице", рекао је Мурињо.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи