Сада дајте "посебног"

Минхенски Бајерн, после девет година у финалу Лиге шампиона. Како време пролази све смо бољи, сматра ван Гал. Пуел: Самлели су нас. Ван Гал: У финалу желим Муриња.

После неколико разочаравајућих сезона, Бајерн се у Европу враћа на велика врата. На путу ка финалу страдали су и Јувентус и Фиорентина и Манчестер јунајтед, а сада и француски Лион.

Нема краја радости за навијаче минхенског клуба, који ће своје љубимце гледати у финалу, први пут после 2001. године.

"Играли смо организовано и ако овако убудуће будемо играли, бићемо екипа коју је тешко добити. Сада играчи знају како је то провести десет месеци са Ван Галом, знају да није лако, али срећни су сада а морам признати да сам и ја. Увек верујем да моја екипа може овако да игра. Бајерн може победити било кога, зато смо и догурали до финала", рекао је задовољно ван Гал.

Форма Бавараца из утакмице у утакмицу расте, па је за очекивати да у финалу, нарочито када се врати суспендовани Рибери, пружи најбољу игру у досадашњем делу сезоне.

"Од утакмице са Јувентусом играмо сјајно у Лиги шампиона. Имамо одличну прилику да освојимо нешто ове сезоне. У финалу смо Лиге шампиона, националног купа а и добро нам иде у првенству. Надам се да ћемо играти против Интера, али немам ништа ни против Барсе. Само мислим да нам Интер 'лежи' боље", рекао је ван Гал, који је водио Барсу у каријери.

Капитен Бавараца, Марк ван Бомел, освојио је пехар у Лиги шампиона са Барселоном 2006. године, а сада ће поново добити прилику да подигне трофеј намењен најбољој европској екипи.

"Пласман у финале са Бајерном много је тежи него са Барсом (2006. године). На почетку сезоне дошло је доста нових играча, нови тренер и није све изгледало најбоље, али смо напредовали", не скида осмех са лица капитен Ван Бомел.

Пораженој екипи ни одложена утакмица у домаћем првенству није помогла да се боље припреми. Тренер Лиона сматра да су Баварци физички много спремнији и једноставно незадрживи.

"Честитке Бајерну, заиста су нас надиграли. Физичка спремност је одлучила, играли су до последњег минута без предаха. Пропустили смо добре шансе, али је црвени картон Криса окренуо ток утакмице у другом смеру. Ризиковали смо, а они су нас казнили из контри. Бајерн ме је одушевио, нисмо срели такав тим од старта такмичења", рекао је тренер поражених Клод Пуел.

Име противника Баварци ће сазнати већ у среду увече, када се игра друга полуфинална утакмица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи