Пепео отерао Барсу у бус

Нема одлагања полуфинала Лиге шампиона. Иако је вулкански пепео паралисао ваздушни саобраћај у Европи, Каталонци су се до Милана труцкали аутобусом 12 сати, а исто превозно средство ће вероватно користити и екипа Лиона.

И поред облака вулканског пепела који је паралисао ваздушни саобраћај у већем делу Европе, полуфиналне утакмице Лиге шампиона одиграће се у планираним терминима.

Дуел између Интера и Барселоне, заказан је за уторак у 20.45 часова на Сан Сиру, док ће се меч између Бајерна и Олимпик Лиона, одиграти дан касније у Минхену.

Из европске кућа фудбала стигао је допис учесницима полуфинала да преузму неопходне мере да се мечеви одиграју у планираним терминима.

И док домаћини немају шта да брину, гостујуће екипе су прилагодиле план путовања насталој ситуацији.

Од Барселоне до Кана, играчи Јосепа Гвардиоле су превалили 634 километра, а од Азурне обале до Милана додатни 351 километар.

"Нећемо се хватати ни за каква оправдање. То што смо путовали аутобусима, односно 10 сати више него што смо требали у нормалним околностима, нема никакве везе. Бићемо прави на травњаку у уторак увевече", рекао је Гвардиола по доласку у Милано.

Сви су изгледи да ће и други полуфиналиста, екипа Лиона, на гостовање у Минхен путовати аутобусом.

Иако Французи имају дан више да чекају да се пепео разиђе и успостави нормалан авио-саобраћај, вероватније је да ће у Немачку и они ипак морати копненим путем.

Слична ситуација је и са клубовима који играју полуфинала Лиге Европе.

Мечеви овог такмичења одржавају се у четвртак, што екипама Ливерпула и Фулама даје више шансе да у Мадрид, односно Хамбург допутују авионом.

Ипак и обе екипе су у приправности и већ имају резервни план уколико ваздушни саобраћај у Европи и даље не буде нормализован.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи