Ма каква пензија

Таман када је помислио да му је доста клупе Јунајтеда, Фергусон одлучио да остане бар још једну сезону. Гол Пола Сколса и повратак у трку за титулу одложио пензију шкотског стручњака. Потенцијални наследник Жозе Мурињо још чека своју шансу да наследи Фергија.

Према тврдњама медија на Острву, Алекс Фергусон био је спреман да по завршетку ове сезоне оде у пензију, и кормило екипе препусти Жозеу Мурињу.

Острвска спортска штампа најављивала је да је после елиминације од Бајерна у четвртфиналу Лиге шампиона разочарани Ферги био спреман да заврши своју трнерску сагу са „ђаволима".

Ипак, победа над градским ривалом, екипом Манчестер ситија, и останак у трци за титулу, дала је нову снагу шкотском стручњаку да бар још једну сезону води екипу са Олд трафорда.

Можда би ситуација била другачија да је Челси у суботу победио у лондонском дербију екипу Тотенхема, и тако осигурао титулу. Међутим, ситуација три кола пред крај Премијерлиге је отворена, а шампион неће бити познат до последње утакмице.

Овог викенда све ствари су се поклопиле за екипу са Олд трафорда. Новој снази и мотивацији коју је осетио Фергусон ипак најмање се радује Жозе Мурињо.

Многи су харизматичног Португалца видели као достојног наследника великог Фергија. О Мурињовом напуштању клупе Интера свакодневно се спекулише.

Медији га селе у Реал, Манчестер сити, неки предвиђају његов повратак у Челси, други долазак на Енфилд, али сви знају за жељу Португалца да једног дана преузме улогу Алекса Фергусона.

Ако се Мурињо и надао да би то могло да се деси већ наредне године, последњи резултати Јунајтеда, и најаве Фергусона да већ спрема појачања за наредну сезону, омели су његове планове.

Португалски стручњак сада је пред великом дилемом. Уколико и даље стрпљиво буде чекао своју шансу да преузме Јунајтед, онда мора да одоли примамљивим понудама осталих европских клубова.

Најозбиљнији у намери да доведе Муриња је мадридски Реал, који тражи тренера који би могао да доведе у ред преплаћене звезде тима и успешно парира Барселони.

Ништа мање атрактивна понуда није ни она која долази од Манчестер ситија. Клуб који има амбиције да преузме примат на Острву и постигне озбиљне резултате у Европи, тражи стручњака коме ће дати неограничен буџет и поверење, у замену за титуле.

Уколико се Португалац одлучи за неку од опција, онда можда више не би био први на листи чекања за клупу Јунајтеда.

Једини начин да и даље буде први у реду, после Фергијевог пензионисања је да то уради са кормила Интера.

Уговор са италијанским шампионом траје још две године, али чини се да би због своје непопуларности на Апенинима, са те позиције Мурињу било најлакше да напусти тренерску клупу.

Иако је најавио да је спреман да испоштује уговор до краја, сваки дан на клупи миланског клуба за Муриња значи нове муке са медијима, и са фудбалским савезом те земље, са којим је, због критике судија, често на удару.

Фергусон који са својих 68 година и даље није спреман да се одрекне вођења екипе и у наредних неколико сезона тренираће и Мурињово стрпљење.

Ипак када дође до пензије, нема сумње да ће Португалац бити први који ће Шкоту пожелети срећан пут.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи