Ван Гал бесан на Французе

Лион одлаже меч домаћег првенства да би се што боље спремио за реванш са Бајерном у Лиги шампиона. Баварци бесни, траже од УЕФА да забрани француском клубу промену термина одигравања утакмице.

Како се ближи окршај између Бајерна и Лиона у полуфиналу Лигe шампиона, тако расте нервоза у таборима ова два клуба. Чини се да Баварци имају краће живце, па су први почели да замерају на потезима противничког клуба.

Управа Бајерна захтеваће од УЕФА да забрани Лиону одлагање утакмице у домећем првенству.

Француски полуфиналиста тражио је од националног савеза да утакмицу против Монака, коју је овај клуб требао да одирга 24. априла, одложи за 12. мај, како би имао довољно времена да се припреми за реванш против Бајерна у Немачкој.

Управа Бајерна је побеснела када је чула за овај захтев француског клуба, имајући у виду да Баварци три дана пред реванш у Лиги шампиона, играју важан меч у Бундеслиги против Борусије из Менхенглазбаха.

Најдаље је отишао тренер немачке екипе Луј ван Гал, који је тражио да клуб упути званичан захтев европској кући фудбала да спречи одлагање меча у Француској.

"Ако УЕФА организује такмичења, онда мора да води рачуна да услови буду исти за све, што овде није случај. Јасно је да није могуће организовати да сви клубови играју истог дана, то разумем, али уопште не одиграти утакмицу то је сасвим друга ствар", рекао је ван Гал и додао да такве ствари не би требало дозбољавати, јер се тако нарушава фер-плеј.

У случају да се утакмица одложи, Лион не би имао ни један такмичарски меч недељу дана до реванша са Бајерном.

Озлојеђеност Бавараца још је већа ако се зна да Немачки фудбалски савез нема обичај да одлаже утакмице бундеслигаша због обавеза у Европи.

Тако је Бајернов захтев да се, после утакмице у Манчестеру, меч против Бајера из Леверкузена у Бундеслиги, одложи само за један дан, глатко одбијен.

Строга правила лиге не дају могућност клубовима да мењају термине одигравања утакмица, а цех за то платили су већ неки клубови те земље.

Тако су Волфсбург и Хамбург, у мање од 48 сати од искушења у Европи, морали да наступе у домећем првенству.

Уговори са ТВ станицама које преносе утакмице ове лиге јасно су одредиле термине одигравања утакмица које је немогуће изменити.

За разлику од Немаца, Фудбалски савез Италије показао је доста флексибилности и омогућио Интеру и Милану да промене дане одигравања појединих утакмица, како би клубови имали више времена да одморе играче за напоре у европским такмичењима.

Пре утакмице са Лионом, Бајерн ће у суботу играти утакмицу са Хановером, у којој јуре титулу, што ће им дати само три дана одмора. Баварци ће и пред реванш на свом стадиону играти важан бундеслигашки меч у гостима, па ће до друге утакмице са Лионом имати само два дана паузе.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи