"Посебни" не одустаје од Стивија

Масимо Морати и Жозе Мурињо припремају "бомбу" за наредни прелазни рок. Интер "за све паре" доводи Џерарда у Милано. Ако Бенитез и Торес оду из клуба, сва је прилика да ће и Џерард променити средину у којој је провео целу своју каријеру.

Највећа звезда идућег прелазног рока свакако би могао да буде један од најбољих везних играча на свету, Стивен Џерард. Ватрени навијачи Ливерпула страхују да би Стиви Џи могао да промени средину, због ужасне сезоне Ливерпула, који се по свему судећи неће докопати Лиге шампиона. Док једни у Ливерпулу дрхте, други у Интеру се задовољно смешкају и полако броје паре.  

Стивен Џерард ће овог лета бити жеља број један тренера Интера, Жозеа Муриња. "Посебни" је интересовање за Џерарда показао још док је био менаџер Челсија, али је капитен Ливерпула два пута одбио да пређе у Лондон.

Џерард, за кога се интересују највећи клубови Европе, провео је читаву фудбалску каријеру на Енфилду и миљеник је навијача Ливерпула, а тешко је замислити клуб без иконе као што је Џерард.

Енглески репрезентативац је неколико пута одбијао било какву могућност да напусти клуб за који навија од малих ногу, а као једини сан који му је преостао навео је освајање шампионске титуле са "црвенима".

Међутим, тај сан полако постаје јава, јер трофеј шампиона Енглеске никако да "крене" пут Ливерпула. А најважније од свега јесте чињеница да Џерард ускоро пуни 30 година и да нема пуно времена да "јурца" за титулом. 

Медији на Острву увелико спекулишу о одласку Шпанаца, менаџера Рафе Бенитеза и нападача Фернанда Тореса из најтрофејнијег ливерпулског клуба, због очајне сезоне "црвених". У том случају, Џерард би можда напустио вољени клуб, иако има уговор са "црвенима" до 2013. године.

Легенда енглеског фудбала Ијан Рајт је недавно на свом блогу за британски "Сан", написао да би "Ливерпул требало да пусти Џерарда ако га воли, јер је капитен први пут у последњих 11 година изгледао као човек који жели да оде". 

Председнику Интера, Масиму Моратију овакав расплет у Енглеској свакако иде на руку, па ће брже-боље изаћи са понудом између 25 и 30 милиона фунти за потпис фантастичног Џерарда. Морати сматра да ће ова сума бити сасвим довољна да се доведе репрезентативац Енглеске, али још увек размишља да ли ће у понуду Ливерпулу бити уврштен и контроверзни нападач Марио Балотели.

Мурињо планира да Џерард, уз Велоса из Спортинга, буде носилац игре Интера у везном реду, док се искустни стручњак готово сигурно одриче Мунтарија и Кварежме, за које постоје бројне понуде широм Европе.

У сваком случају, биће ово бурно фудбалско лето, ако не због Светског купа у Јужној Африци, онда сигурно због прелазног рока, који би требало да донесе доста спектакуларних трансфера.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи