Перес не пита за цену

Председник Реала, Флорентино Перес, поново планира велики број појачања за предстојећу сезону. Најанонимнији међу њима вреди 30 милиона, а помињу се још Виља, Руни, Рибери, Фабрегас. Перез по сваку цену жели трофеј Лиге шампиона.

Један од најпопуларнијих клубова на свету, Реал из Мадрида, покушава на све начине да се врати у сам врх европског фудбала, користећи већ виђени метод, трошкарење.

Председник "краљевског клуба" Флорентино Перес, потрошио је пред ову сезону 265 милиона евра, али му то није донело жељене резултате.

Да подсетимо, Реал је у осмини финала Лиге шампиона завршио своје европско путешествије, пошто је у два дуела француски Лион изашао као победник над деветоструким прваком Европе.

Ипак, Перес не одустаје од идеје да новцем купи трофеје, пошто за следећу сезону спрема бомбастичне трансфере. Први на листи жеља је двојац из Валенсије, Давид Силва и Давид Виља, као и велике звезде Вејн Руни (Манчестер јунајтед), Франк Рибери (Бајерн) и Сеск Фабрегас (Арсенал).

Међутим, питање колико су жеље Флорентина Переса остварљиве. Бајерн се већ огласиом поводом Риберија и не желе да га продају. Питање је да ли би Фабрегас желео да пређе у Реал, с обзиром да је поникао у Барселони, која ће сигурно покушати да га врати у наредне две, три године.

Давид Виља и Давид Силва скоро сигурно напуштају Валенсију, која ће њиховом продајом покрити барем део дугова, али да ли је Реал њихов избор, то ће се видети.

А Вејн Руни је посебна прича за себе. Овог феноменалног и сигурно несвакидашњег нападача, Флорентино Перес би по сваку цену желео да види у дресу Реала, као и Кристијано Роналдо, Рунијев "дојучерашњи" саиграч.

Међутим, Руни је неколико пута изјавио да жели да игра у Манчестер јунајтеду до краја каријере, а тешко је помислити да би га Ферги пустио, без обзира на понуду Реала.

Најнепознатије име међу планираним појачањима биће млади Бразилац, Неимар да Силва, чији матични клуб Сантос тражи обештећење од чак 30 милиона евра. Од Неимара се очекује да буде "нови Меси", а скаути Реала га помно прате већ дуго времена.

Реал је пре пет година успешно сарађивао са Сантосом, из којег је довео Робиња за, тада невероватних, 24 милиона евра.

Да ли ће Реал успети да прекине доминацију Барселоне у последње две сезоне и напокон направити значајнији резултат у Лиги шампиона, зависиће умногоме и од актуелних првотимаца, међу којима многи нису задовољни третманом у "краљевском клубу".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи