Тражи се Пелегринијев наследник

Роналдо, Кака, Бензема, ни многи други нису помогли Пелегринију да се са Реалом домогне бар једног трофеја ове сезоне. Разочарани навијачи и штампа на Иберијском полуострву већ траже замену за чилеансог тренера.

Реалу не помажу ни сензационална појачања, на које су потрошили скоро 300 милиона евра, када не клупи нема тренера који је дорастао задатку да води тим до трофеја.

Навијачи "краљевског клуба" и медији у Шпанији осули су жестоку паљбу по тренеру мадридског тима, Мануелу Пелегринију после пораза на свом терену од Барселоне.

Последњи у низу неуспеха овог астрономски скупог тима, угасио је све наде чилеанском стручњаку да би евентуалним освајањем домаћег првенства могао да продужи свој останак на клупи "краљевског клуба".

Шпанска "Марка" тренера Реала оптужује да је начинио "седам смртних грехова" од када је преузео кормило екипе. Све је почело понижавајућим поразом од нижеразредног Алкорона у купу Шпаније.

Замерено му је да не може да се избори са егоима играча, и да није завео ред у свлачионици. Занемаривање фудбалера из омладинског погона је трећи на листи грехова.

Навијачи Реала посебно су незадовољни због тога што овај стручњак није успео да извуче максимум из преплаћених играча, као и то да нико више не зна којом више тактиком Реал игра.

Сензационална елиминација од Лиона у осмини финала Лиге шампиона шести је на овој листи, док је пораз од Барселоне последњи грех који се ставља на душу овог тренера.

Листи листи треба додати и велики бес навијача, којима се у мају спрема ново понижење. Уколико се Барселона пласира у финале Лиге шампиона, у том случају титулу би бранила баш на Сантјаго Бернабеуу. У случају да освоји титулу у "Реаловој кући", понижење за мадридске навијаче било би неописиво.

Један од мотива да се одвоје ненормалне суме за довођење најбољих светских играча био је тај да Реал баш на свом стадиону поврати титулу најбољег клуба старог континента. Сада су и ти снови пали у воду.

Испадање из Купа Шпаније, Лиге шампиона и три бода заостатка за Барсом, значе да се шпански гигант ове сезоне највероватније неће окитити ни једним трофејом. Иако је у првенству изгубио само 16 бодова, одлазак Пелегринија могао би да се деси и пре краја сезоне.

У одбрану Пелегринија неочековано је стао спортски директор Реала Хорхе Валдано. У интервјуу датом локалној радио станици Валдано је рекао да медији нису фер према Пелегринију.

"Пелегрини је био веома разочаран после пораза од Барслеоне. Његова врлина је у томе што зна јако брзо да опорави тим, и сваки понедељак за њега је исти, било да победи 5:0 или да изгуби од Барселоне", рекао је Валдано и додао да ће у овом тешком тренутку тренер имати подршку управе.

Да се ова прича не би свела само на критику Пелгринија побринули су се навијачи "краљевског клуба", који су у интернет анкети на сајту спортског листа "Марка", гласали за његовог потенцијалног наследника.

У поменутој анкети највише гласова је добио тренутни менаџер Ливерпула Рафаел Бенитез, кога би 44,2 одсто испитаника волело да види као тренера своје екипе.

Бенитез би можда био и логичан избор управе Мадриђана, јер је поред тога што је наступао за млађе категорије клуба, кратко време био и помоћник Винсентеу дел Боскеу на клупи ове екипе.

Овоме треба додати и тренутну ситуацију у Ливерпулу, који се скоро сигурно неће докопати места које води у Лигу шампиона. Енглески клуб који има огромни дуг вероватно неће моћи ни да изађе у сусрет захтевима Бенитеза која за прелазни рок тражи буџет од чак 60 милиона фунти, да би довео играче са којима би могао да буде конкурентан у домаћем првенству.

С обзиром да би управа Реала Бенитезу вероватно ставила неограничена средства на располагање, није нереално да ова примамљива понуда буде прихваћена.

Иако је Бенитез прва жеља навијача, Мурињо је прва жеља управе Мадриђана. Шпанска "Марка" већ најављује Португалца као новог тренера "краљевског клуба".

Познато је да Мурињо и поред успеха у домаћем првенству и полуфиналу Лиге шампиона са Интером, има јако лош однос са новинарима у Италији. Поред тога, због својих провокативних изјава на рачун суђења у домаћем првенству овај тренер је више пута кажњаван. Већ дуго се нагађа да Португалац није задовољан у Италији. 

Оно што би Муриња препоручило за вођење најскупљег тима на свету је пре свега његова способност да изађе на крај са хировима водећих звезда тима. Дисциплина, која је красила сваку екипу коју је водио харизматични Португалац, и тактичка супериорност ,су управо оне ствари које фале "краљевском клубу".

Поред тога не треба заборавити ни чињеницу да овај тренер зна да провокативним изјавама сву пажњу медија усмери на себе и тако растерети екипу пред важне мечеве.

Име Муриња помиње се у сваком великом клубу после неког пораза или зазочаравајућег резултата. Као универзални спасилац Мурињо је до сада везиван за неколико екипа, а Мадриђани су само последњи у низу.

Иако је према неким медијима на Иберијском полуострву овај трансфер готова ствар, остаје да се види да ли ће бити баш тако. Чак и у случају да ове сезоне не освоји домаће првенству, и да не узме трофеј Лиге шампиона, управа миланског клуба ће покушати да задржи Португалца.

Ипак, "Марка" је у једној ствари у праву, дани Пелегринија у Мадриду су одбројани.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи