Мурињо најављује владавину Интера

Иако титула у домаћем шампионату клизи кроз руке Интера, трофеј најбоље европске екипе је све ближи. Мурињо тврди да тим са великим самопоуздањем дочекује полуфинале са Каталонцима и најављује владавину Интера у Европи.

Још није ни престало славље због пласмана у полуфинале Лиге шампиона, екипа Интера је већ "спуштена на земљу". Ремијем у Фиренци, у домаћем шампионату, екипа је изгубила прво место, препуштајући улогу лидера Роми.

Интеру је изгледа дошла главе битка на два фронта, јер су после успеха у Лиги шампиона, у домаћем првенству играли све лошије.

Иако је одбрана титуле у Италији под знаком питања , навијачи "неро-азура" не могу бити незадовољни, пошто је њихова екипа ушла у полуфинале најелитнијег клупског такмичења.

Клуб из Милана покушаће да се после пуних 45 година домогне титуле најбоље европске екипе, а на том путу стајаће им немилосрдна Барселона предвођена Месијем, која је и главни фаворит за освајање овог такмичења.

Тренер Интера Жозе Мурињо за утакмицу са Каталонцима најављује "тотално друкчију" игру од оне на коју смо навикли да их гледамо.

Ови тимови су се састали у групној фази такмичења у којој је Барса са победом и ремијем била успешнија. И поред тога португалски стручњак сматра да ће се предстојећа борба за финале разликовати од утакмица које су ривали одиграли у групи.

"Нећемо имати ту предност да реванш дочекамо на свом терену, али будите сигурни да ћемо знати како да одиграмо на њиховом стадиону. Менталитет екипе је промењен и сада можемо да говоримо о европском Интеру", рекао је Мурињо и додао да после пет узастопних победа у Лиги шампиона, његов тим без оптерећења дочекује полуфинале са Каталонцима.

Португалац је нагласио и да ће без обзира на резултат полуфинала, његова екипа са великим самопоуздањем дочекати следећу сезону најелитнијег европског такмичења.

"Игра Интера улази у нову димензију, а уколико не освојимо Лигу шампиона ове године, освајаћемо наредних неколико година", закључио је Мурињо.

Италијански шампион је 2003. године ушао у полуфинале овог такмичења, али је елиминисан од градског ривала Милана. Мурињо сада има шансу да оде корак даље, и да, после скоро пола века, донесе европску титулу на Ђузепе Меацу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи